Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρωσία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη Μόσχα

Ρωσία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη Μόσχα
photo Reuters

Ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε η Μόσχα καθώς ανακοίνωσε 9120 νέες μολύνσεις ενώ συνολικά στη Ρωσία καταγράφηκαν 17.906 νέα κρούσματα.

Παράλληλα τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 466 ασθενείς με covid-19 υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την ασθένεια στη Ρωσία σε 128.911. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 5.299.215 κρούσματα κορονοϊού.

Με την κατάσταση της επιδημίας να επιδεινώνεται ραγδαία στη Μόσχα, η αντιδήμαρχος Αναστασία Ράκοβα δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές της πόλης θα αυξήσουν τον αριθμό των νοσοκομειακών κλινών που διατίθενται για ασθενείς με covid-19.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν σχεδόν 17.000 κλίνες στην πρωτεύουσα. Δεκαέξι νοσοκομεία, δύο νοσοκομεία παίδων, πέντε εφεδρικά νοσοκομεία καθώς και κινητές μονάδες σε οκτώ νοσοκομεία της πόλης δέχονται ασθενείς με covid-19. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αν κριθεί απαραίτητο, ο αριθμός των κλινών θα αυξηθεί στις 24.000», τόνισε.

Η Ράκοβα πρόσθεσε ότι στη Μόσχα θα ανοίξουν δύο ακόμη κέντρα καραντίνα στις 20 και τις 25 Ιουνίου για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπορούν να απομονωθούν στα σπίτια τους.

«Λόγω της επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης στη Μόσχα, οι ανάγκες για κέντρα καραντίνας αυξάνονται πάλι (…) Δύο ακόμη κέντρα θα επαναλειτουργήσουν στις 20 και 25 Ιουνίου», εξήγησε η αντιδήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις