Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρωσία: Σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τον Ιανουάριο ο Μάικλ Κάλβι!

Ρωσία Βρετανία

Ο Αμερικανός επενδυτής, Μάικλ Κάλβι, θα παραμείνει ακόμη για τρεις μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την υπόθεσή του να έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας, στην Ρωσία, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των ανακριτικών αρχών, αποφάσισε να παραμείνει για τρεις επιπλέον μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ ευρώ).

Το δικαστήριο στην Ρωσία έλαβε την ίδια απόφαση και για τον Γάλλο οικονομικό σύμβουλο του επενδυτικού ομίλου, Φιλίπ Ντελπάλ

Ο Κάλβι και άλλα στελέχη του ομίλου είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί υπεξαίρεσης χρημάτων υποστηρίζοντας ότι κατηγορήθηκαν με σκοπό να τους ασκηθούν πιέσεις σε μια ενδοεπιχειρηματική διένεξη που αφορούσε τον έλεγχο της τράπεζας Vostotsnii.

Ο Κάλβι εξέφρασε την αντίθεση του για την απόφαση του δικαστηρίου να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για τρείς επιπλέον μήνες, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. Ο Φιλίπ Ντελπάλ, δήλωσε επίσης ότι είναι αθώος και έκανε λόγο για ψευδείς καταθέσεις, στις οποίες προέβη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Vostotsnii Σερζόντ Γιουσούποφ.

«Η τράπεζα δεν ζημιώθηκε, αντίθετα αποκόμισε κέρδη» δήλωσε ο κατηγορούμενος Γάλλος, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση (5 εκ. ρουβλίων) και να του επιτραπεί να κάνει ένα δίωρο περίπατο καθημερινά, να μπορεί να ζει με την οικογένεια του και να εργάζεται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις