Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρωσία: Σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

Ρωσία: Σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου

Την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν κάνει σχεδόν 35 εκατομμύρια Ρώσοι, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των εμβολιασθέντων ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας ανάφερε ότι οι ρυθμοί παραγωγής του εμβολίου Sputnik-V αυξάνονται και αυτό θα συμβάλλει στο να εξασφαλιστούν οι προμήθειες του εμβολίου στις περιφέρειες της χώρας,

Παράλληλα τόνισε ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού κατά του κορονοϊού τριπλασιάστηκαν στην Μόσχα και σε μια σειρά άλλες περιοχές της Ρωσίας, ενώ λόγω της σταθερής αύξησης της ζήτησης για εμβολιασμούς αυξήθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα και οι κινητές μονάδες εμβολιασμού.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε σήμερα ότι στην ρωσική πρωτεύουσα εμβολιάζονται καθημερινά περίπου 90.000 άνθρωποι και πως τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν με αρκετά εντατικούς ρυθμούς.

Η Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη θέση των ρωσικών πόλεων ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Συνολικά στην ρωσική πρωτεύουσα έχουν καταγραφεί 1.481.296 κρούσματα, εκ των οποίων 3.425 το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Συνολικά έχουν καταγραφεί 24.989 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις