Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ρωσία: Τα συνεχή δημοσιεύματα δυτικών ΜΜΕ περί εισβολής, «μυρίζουν» προβοκάτσια

Ουκρανία Ουκρανία

Η Μόσχα θεωρεί ότι η πληθώρα των δημοσιευμάτων στα δυτικά μέσα ενημέρωσης περί της δήθεν ετοιμαζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, επιβεβαιώνει ότι οι χώρες της Δύσης ετοιμάζουν μια πραγματική πρόκληση. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

«Αυτό μας λέει ότι, προφανώς ετοιμάζεται μια πρόκληση. Η ποσότητα και η ποιότητα των δημοσιευμάτων αυτών, η εκ των προτέρων προετοιμασία τους και η απολύτως αναντίρρητη ψευδολογία τους, επιβεβαιώνουν το ότι προφανώς προετοιμάζονται κάποιες προκλητικές ενέργειες» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα είπε ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα φιλτράρονται στα δυτικά έντυπα μέσα ενημέρωσης πριν δημοσιευθούν ενώ το ίδιο συμβαίνει και με ανάλογα θέματα στην τηλεόραση, τονίζοντας ότι «η υστερία αυτή συνεχίζεται δύο μήνες».

Αναφερόμενη σε πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg με τίτλο «Η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία», η Ζαχάροβα είπε ότι η «λανθασμένη αρχή» που έκανε το πρακτορείο, υποδηλώνει ότι όλα τα σενάρια είναι πάνω στο τραπέζι και «το μόνο ερώτημα είναι πότε θα πατηθεί ή δεν θα πατηθεί αυτό το κουμπί πληροφόρησης» και ότι «αυτό δείχνει ότι τα δημοσιεύματα είναι έτοιμα για όλες τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το ποια είναι η πραγματικότητα».

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg εν συνεχεία παραδέχθηκε το λάθος του και απέσυρε το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις