Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρωσία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας λόγω «ανθρώπινου λάθους»

Ρωσία: Τέσσερις νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυρίτιδας λόγω «ανθρώπινου λάθους»

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρίτιδας στη Ρωσία, μετέδωσαν κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, με έναν τοπικό αξιωματούχο να σπεύδει να αποκλείσει την πιθανότητα ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυρίτιδας στην περιοχή Ταμπόφ, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας στη Ρωσία. Εκτός από τους νεκρούς, άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Μαξίμ Γεγκόροφ, περιφερειακός κυβερνήτης του Ταμπόφ, έσπευσε να δηλώσει ότι το σημερινό συμβάν προκλήθηκε από «ανθρώπινο λάθος».

“Η αιτία της πυρκαγιάς είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Δυστυχώς, υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες. Όλη η απαραίτητη βοήθεια θα παρασχεθεί στα θύματα”, δήλωσε ο Γεγκόροφ στο Telegram.

 

Αιτία της σπουδής του Γεγκόροφ να αποδώσει την έκρηξη σε «ανθρώπινο λάθος» έχει την ερμηνεία της.

Τμήματα της νότιας και δυτικής Ρωσίας βρίσκονται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά από μια σειρά επιθέσεων – για τις οποίες η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία – ιδιαίτερα σε στόχους που σχετίζονται με τον πόλεμο, όπως δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες όπλων.

Η Ουκρανία πάντως δεν συνηθίζει να σχολιάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της.

Η φωτιά κατασβέστηκε και το εργοστάσιο πλέον λειτουργεί κανονικά, είπε ακόμη ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ταμπόφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις