Κόσμος

Ρωσία: «Θα κατασκευάσουμε υποδομές για πυρηνικά το 2023» λέει ο Σόϊγκού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περισσότερα για το πυρηνικό της οπλοστάσιο θα κάνει τα επόμενα χρόνια η Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Σεργκέϊ Σοϊγκού. Η Μόσχα, δήλωσε, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή υποδομών για τις πυρηνικές της δυνάμεις το 2023.

Η Μόσχα θα εργαστεί επίσης για τη βελτίωση των μάχιμων ικανοτήτων των πυραυλικών δυνάμεών της και πως κατασκευάζονται εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία νέων πυραυλικών συστημάτων, είπε ο Σεργκέι Σοϊγκού. Η Ρωσία έχει το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο, με σχεδόν 6.000 πυρηνικές κεφαλές.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία στην Ουκρανία κάτω από την πυρηνική ομπρέλα της Μόσχας, προειδοποιώντας πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την “εδαφική ακεραιότητα” της Ρωσίας με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Οι ΗΠΑ λένε πως έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης χρήσης πυρηνικών όπλων.

Οι δυο δυνάμεις επρόκειτο να έχουν συνομιλίες στο Κάιρο αυτή την εβδομάδα για την υφιστάμενη συνθήκη νέα START, η οποία περιορίζει τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να αναπτύξει η κάθε χώρα.

Όμως η Μόσχα αποσύρθηκε την παραμονή της συνάντησης, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για τοξική αντιρωσική συμπεριφορά και προσπάθεια να χειραγωγήσει τη συνθήκη προς όφελός της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν