Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρωσία: Τρία χρόνια φυλακή σε διαδηλωτή επειδή… ακούμπησε το κράνος αστυνομικού!

Ρωσία: Τρία χρόνια φυλακή σε διαδηλωτή επειδή… ακούμπησε το κράνος αστυνομικού!
Reuters

Βαριές ποινές φυλάκισης, εντελώς δυσανάλογες με τα… αδικήματα, επέβαλε στη Ρωσία δικαστήριο σε βάρος αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας επέβαλε ποινή τριετούς φυλάκισης στον ηλικίας 28 ετών Κιρίλ Ζούκοφ, ο οποίος είχε συλληφθεί επειδή συμμετείχε στις 27 Αυγούστου στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές, με την κατηγορία ότι άσκησε βία εναντίον εκπρόσωπου της εξουσίας στη Ρωσία.

Ένας ακόμη διαδηλωτής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών επειδή… πέταξε κάδο με σκουπίδια σε αστυνομικό.

Σύμφωνα με την εκδοχή της ανάκρισης ο Ζούκοφ “άσκησε σωματική βία” και “χτύπησε το κράνος” ενός άνδρα της Εθνικής φρουράς κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας της 27ης Αυγούστου, στις οποίες η αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 1400 άτομα.

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή, με βάση την κατάθεση του άνδρα της Εθνικής φρουράς και των καταθέσεων των μαρτύρων.

Ο Ζούκοφ δεν παραδέχθηκε την ενοχή του και δήλωσε ότι αυτό που ήθελε να κάνει με την ενέργεια του ήταν να στρέψει την προσοχή του φρουρού σε μια γυναίκα που είχε τραυματισθεί.

Ωστόσο το δικαστήριο αμφισβήτησε τα όσα κατέθεσε ο Ζούκοφ και η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε ότι με τα όσα ισχυρίσθηκε προσπάθησε να μετριάσει την βαρύτητα της πράξης του.

Με τις κατηγορίες ότι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών έχουν συλληφθεί 15 άτομα τα οποία συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 27ης Αυγούστου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις