Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρωσία: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό – Ανοιχτά και το βράδυ μπαρ και εστιατόρια στη Μόσχα

Ρωσία: Χαλαρώνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό – Ανοιχτά και το βράδυ μπαρ και εστιατόρια στη Μόσχα
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Η Μόσχα προβαίνει στην χαλάρωση κάποιων περιοριστικών μέτρων που είχαν εφαρμοστεί για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού. Στην πρωτεύουσα της Ρωσίας θα επιτρέπεται πλέον να παραμένουν ανοιχτά τη νύχτα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας, στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων οι επιχειρήσεις επίσης δεν θα οφείλουν πλέον να έχουν έναν περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων που θα εργάζεται από το γραφείο. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν από σήμερα Τετάρτη, διευκρινίζει ο Σεργκέι Σομπιάνιν.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (27/1) η Ρωσία κατέγραψε 17.741 νέα κρούσματα του κορονοϊού με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε σε 3.774.672. Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τις 29 Οκτωβρίου που η ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα έπεσε κάτω από τα 18.000, ανακοίνωσε το κέντρο διαχείρισης του κορονοϊού. Το κέντρο ανέφερε επίσης 594 νέους θανάτους -από 564 που είχαν σημειωθεί μια ημέρα πριν- ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την covid-19 στη χώρα σε 71.076.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις