Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρωσία: Χιονιάς «Αρμαγεδδών» στη Μόσχα – Έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Ρωσία: Χιονιάς «Αρμαγεδδών» στη Μόσχα – Έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Σφοδρές χιονοπτώσεις σάρωσαν σήμερα τη Μόσχα, όπου μια “αποκάλυψη” χιονόπτωσης προβλέπεται το Σαββατοκύριακο,  σε συνέχεια του κύματος ψύχους που πλήττει την Ευρώπη.

Παρά την κινητοποίηση 13.500 εκχιονιστικών μηχανημάτων, η υπηρεσία Μεταφορών της Μόσχας κάλεσε σήμερα τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

“Υπάρχει μεγάλη ποσότητα χιονιού στους δρόμους, γεγονός που δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία”, ανακοίνωσε ο δήμος της Μόσχας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, κάνοντας λόγο για πολλά ατυχήματα.

Στις 17.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) η κυκλοφοριακή συμφόρηση στη ρωσική πρωτεύουσα ανερχόταν στο μέγιστο επίπεδο 10, σύμφωνα με την εφαρμογή Yandex Maps, ένας πολύ υψηλός αριθμός στην πόλη η οποία ωστόσο φημίζεται για τα μποτιλιαρίσματά της.

“Δεν υπήρχε αρκετό χιόνι στη Μόσχα. Αλλά τώρα βλέπουμε ότι ήρθε ο χειμώνας”, σχολίασε ο Βιτάλι Περεβόζτσικοφ, ένας εκφορτωτής τον οποίο ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο, στο κέντρο της Μόσχας.

Πέρυσι τον χειμώνα, η πρωτεύουσα γνώρισε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και ελάχιστο χιόνι. Ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν την έλευση ενός “αρμαγεδδώνα” χιονιού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το στρώμα του χιονιού μπορεί να αυξηθεί κατά 30 εκατοστά έως την Κυριακή, με μια κορύφωση της χιονόπτωσης το Σάββατο, και να πλησιάσει το ρεκόρ των 77 εκατοστών του 2013.

Ένας αντιδήμαρχος της Μόσχας, ο Πιοτρ Μπιριούκοφ, δήλωσε ότι λειτουργούν 56 σημεία συλλογής χιονιού και ότι περίπου 60.000 υπάλληλοι δουλεύουν εντατικά για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Μια εκπρόσωπος της ρωσικής μετεωρολογικής υπηρεσίας Rosguidromet, η Μαρίνα Μακάροβα, δήλωσε αυτή την εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η πολύ ισχυρή χιονόπτωση αποτελεί συνέχεια του κύματος ψύχους που πλήττει τη δυτική Ευρώπη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις