Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι μετά από μάχη απέτρεψε την εισβολή Ουκρανών σαμποτέρ στο Μπριάνσκ

Ρωσία: Υποστηρίζει ότι μετά από μάχη απέτρεψε την εισβολή Ουκρανών σαμποτέρ στο Μπριάνσκ

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB απέτρεψε απόπειρα Ουκρανών σαμποτέρ να εισέλθουν στην περιφέρεια Μπριάνσκ, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, προσθέτοντας πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά το επεισόδιο.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία που εκπορεύεται από τη Ρωσία, η οποία έρχεται έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν χθες, Τρίτη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), που επικαλείται ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό τους, σημειώνει πως η ημερομηνία αυτού του συμβάντος με τους Ουκρανούς δεν αναφέρεται.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ, Αλεξάντρ Μπογκομάζ, διευκρίνισε πως η απόπειρα εισβολής στο ρωσικό έδαφος από ομάδα αποτελούμενη από “έξι σαμποτέρ” πραγματοποιήθηκε στις 07:00 σήμερα.

Εκρήξεις και επιθέσεις σε ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, περιλαμβανομένου του Μπριάνσκ, πραγματοποιούνται σε σχεδόν καθημερινή βάση τους τελευταίους μήνες, με Ρώσους αξιωματούχους να επιρρίπτουν την ευθύνη για αυτές είτε στις ουκρανικές δυνάμεις, είτε σε προσκείμενους στην Ουκρανία σαμποτέρ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις