Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρωσία: Ζει ο Σεργκέι Σοϊγκού; Ζει ο υπουργός Άμυνας του Πούτιν

Ρωσία: Ζει ο Σεργκέι Σοϊγκού; Ζει ο υπουργός Άμυνας του Πούτιν

Η είδηση δεν είναι ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, αλλά ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού είναι ζωντανός ή έστω καλά στην υγεία του. 

Ο Σοϊγκού έκανε μια πρώτη δημόσια εμφάνιση από τα τέλη του Μαρτίου και δήλωσε ότι η Ρωσία θέλει “να απελευθερώσει” στρατιωτικά το Ντονμπάς, καθώς η Μόσχα θεωρεί την περιοχή αυτή της Ουκρανίας ανεξάρτητη.

Κατηγόρησε επίσης την Δύση, “παρατείνει” την σύγκρουση παραδίδοντας όπλα στο Κίεβο.

“Ο ρωσικός στρατός εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ορίσει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων (Βλαντίμιρ Πούτιν) για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Κατά συνέπεια, το σχέδιο απελευθέρωσης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ τίθεται σε εφαρμογή”, σημείωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Σοϊγκού.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε επίσης ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS.

“Ο αυξανόμενος όγκος προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”, σημείωσε τέλος ο Σοϊγκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε πάθει έμφραγμα και όχι από φυσικά αίτια. 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις