Κόσμος

Ρωσία: Ζει ο Σεργκέι Σοϊγκού; Ζει ο υπουργός Άμυνας του Πούτιν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η είδηση δεν είναι ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, αλλά ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού είναι ζωντανός ή έστω καλά στην υγεία του. 

Ο Σοϊγκού έκανε μια πρώτη δημόσια εμφάνιση από τα τέλη του Μαρτίου και δήλωσε ότι η Ρωσία θέλει “να απελευθερώσει” στρατιωτικά το Ντονμπάς, καθώς η Μόσχα θεωρεί την περιοχή αυτή της Ουκρανίας ανεξάρτητη.

Κατηγόρησε επίσης την Δύση, “παρατείνει” την σύγκρουση παραδίδοντας όπλα στο Κίεβο.

“Ο ρωσικός στρατός εκτελεί τα καθήκοντα που έχει ορίσει ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων (Βλαντίμιρ Πούτιν) για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Κατά συνέπεια, το σχέδιο απελευθέρωσης των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ τίθεται σε εφαρμογή”, σημείωσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο Σοϊγκού.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε επίσης ο Σοϊγκού, σύμφωνα με το TASS.

“Ο αυξανόμενος όγκος προμηθειών ξένων όπλων καταδεικνύει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους να προκαλέσουν το καθεστώς του Κιέβου να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό”, σημείωσε τέλος ο Σοϊγκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε πάθει έμφραγμα και όχι από φυσικά αίτια. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου: Κρίσιμο τετ α τετ στον Λευκό Οίκο με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν ο πόλεμος με το Ιράν, η συμφωνία για την ειρήνη στον Λίβανο, η κατάσταση στη Γάζα, αλλά και οι προσπάθειες επέκτασης των Συμφωνιών του Αβραάμ
FILE - President Donald Trump listens as Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks at President Donald Trump's Mar-a-Lago club, Dec. 29, 2025, in Palm Beach, Fla.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Ο Ουκρανός ηγέτης αναμένεται ότι θα πιέσει τον Τραμπ ζητώντας του να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για την απόκτηση drones και πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι