Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ρωσίδα πολιτικός φορά στεφάνι με το λουλούδι της Ουκρανίας και τα βάζει με τον Πούτιν για τον πόλεμο

Ρωσίδα πολιτικός φορά στεφάνι με το λουλούδι της Ουκρανίας και τα βάζει με τον Πούτιν για τον πόλεμο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 22η ημέρα σήμερα (17.03.2022), με την Ρωσία να έχει επιβάλλει στο εσωτερικό της αυστηρά μέτρα για όσους διαφωνούν ανοιχτά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της χώρας τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν διστάζουν να πάνε κόντρα στο Κρεμλίνο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Αντίθετη στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι, όπως φαίνεται, και η Pirogova Helga, η οποία είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Νοβοσιμπίρσκ. Η Ρωσίδα πολιτικός δεν δίστασε μάλιστα να εμφανιστεί σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, φορώντας στο κεφάλι της ένα στεφάνι από το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας.

Η κίνηση της φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη με ορισμένους συναδέλφους της να ζητούν τόσο να κατασχεθεί το κινητό της, όσο και να έχουν την απαίτηση να αποσυρθεί από το συμβούλιο. Οι συνάδελφοί της, όπως έγραψε η ίδια στο Twitter, ενοχλήθηκαν τόσο με την κίνησή της να φορέσει στεφάνι στο κεφάλι όσο και γιατί η ίδια άφησε αιχμές για τα όσα συνέβαιναν κατά τη διάρκεια του της συνεδρίασης. Στην ανάρτησή της, έκανε λόγο για «τσίρκο» στη συνεδρίαση, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να της βάλουν τις φωνές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι δημόσιες αντιδράσεις εναντίον της απόφασης της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία. Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα εισέβαλε στο Channel One και διέκοψε το δελτίο ειδήσεων κρατώντας πλακάτ που έγραφε: «Ντρέπομαι» και ζητούσε να «σταματήσει ο πόλεμος», ενώ λίγες ώρες αργότερα μια άλλη δημοσιογράφος υπέβαλε την παραίτησή της από το τηλεοπτικό μέσο NTB γιατί φοβόταν ότι δεν θα της επέτρεπαν να φύγει από τη Ρωσία διαφορετικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις