Κόσμος

Ρωσική “πρόσκληση” σε Μακρόν για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Η συμμετοχή του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που θα πραγματοποιηθεί το 2018, εξετάζεται, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σχόλιο έγινε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Kommersant”, σύμφωνα με το οποίο ο Μακρόν είναι έτοιμος να αποδεχθεί σχετική πρόταση, την οποία του είχε κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τον Μάιο στην Γαλλία.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, η επίσκεψη Μακρόν ενδέχεται να ανακοινωθεί μετά την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Μάρτιο του 2018.

«Γίνονται επαφές, όσον αναφορά την συμμετοχή σε επίπεδο κορυφής, αλλά προς το παρόν δεν θα ήθελα να προτρέξω πριν το Παρίσι προβεί σε ανακοινώσεις» δήλωσε ο Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο «η Μόσχα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει η γαλλική πλευρά στο φόρουμ, καθώς η Γαλλία είναι ένα κράτος που είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι πρώτες επαφές Πούτιν – Μακρόν

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε ότι «οι πρώτες επαφές την δύο ηγετών, του Πούτιν και του Μακρόν, ανέδειξαν μια ιδιαίτερα θετική δυναμική, η οποία προϋποθέτει την ύπαρξη δυνατότητας να μην επικεντρώνονται οι σχέσεις σε εκείνα τα ζητήματα για το οποία υπάρχουν διαφωνίες, αλλά να πηγαίνουμε μπροστά και να αναπτύσσουμε την συνεργασία εκεί που αυτό είναι δυνατόν»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε ακόμη ότι η Μόσχα «θα χαρεί να δει και τους γάλλους επιχειρηματίες στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που εδώ και καιρό αντιπροσωπεύει όλα τα τμήματα της ρωσικής αγοράς».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Παρέσυρε διευθυντή σχολείου και τον έσυρε για πάνω από 2 χιλιόμετρα – «Του φώναζα να σταματήσει»
Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για τον θάνατο 56χρονου πατέρα δύο παιδιών στο Μάντσεστερ - Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του ενώ ο ποδηλάτης ήταν παγιδευμένος κάτω από το αυτοκίνητο
Βρετανία
Κάγια Κάλας σε Χακάν Φιντάν: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών»
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα, με την Κάλας να επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της πίεσης προς τη Μόσχα, προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος
Κάγια Κάλλας