Κόσμος

Ρωσικός «πόλεμος» στους τεχνολογικούς κολοσσούς – Τους αναγκάζει να ανοίξουν γραφεία στην Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ξένες εταιρείες τεχνολογίας θα αναγκασθούν να ανοίξουν γραφεία στην Ρωσία ή θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις όπως είναι η απαγόρευση της διαφήμισής τους, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο, δήλωσε σήμερα Ρώσος βουλευτής, υποδηλώνοντας μια νέα κίνηση της Μόσχας που αποσκοπεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Ρωσία προτίθεται να εντείνει τον έλεγχο του διαδικτύου και να περιορίσει την εξάρτησή της από ξένες εταιρείες και χώρες. Στο πλαίσιο αυτό επιβράδυνε την πλατφόρμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter επειδή δεν απομάκρυνε περιεχόμενο το οποίο η Μόσχα θεωρεί παράνομο.

Οι εταιρείες Apple, Facebook, TikTok και Google της Alphabet είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν δεχθεί τα πυρά από τις ρωσικές αρχές

Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την πολιτική και τις εταιρίες πληροφορικής της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί το συντομότερο δυνατόν, για να καταπολεμήσει αυτό που περιέγραψε ότι κάνουν οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, ως κατάχρηση της μονοπωλιακής τους θέσης, διανέμοντας περιεχόμενο που είναι απαγορευμένο στην Ρωσία.

«Το νομοσχέδιό μας θα υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες που διαθέτουν ευρείες πηγές πληροφόρησης με καθημερινό κοινό στην Ρωσία τουλάχιστον 500.000 ανθρώπων, να ανοίξουν επισήμως γραφεία, τα οποία θα εκπροσωπούν πλήρως τα συμφέροντά τους και θα ευθύνονται για τις δραστηριότητές τους» δήλωσε ο Αλεξάντρ Κινστέιν με ανάρτησή του στο δικό του κανάλι στο Telegram.

Αλλιώς…

Σε αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να τους απαγορευθεί να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους ή να φιλοξενούν διαφημίσεις στις πλατφόρμες τους. Μπορεί επίσης να τους απαγορευθεί να συγκεντρώνουν πληρωμές ή προσωπικά δεδομένα.

Αξιωματούχοι λένε ότι ένα πακέτο από 60 και πλέον μέτρα συζητείται στην κυβέρνηση.

«Είναι σημαντικό όλα αυτά τα μέτρα να μην παραβιάζουν τα συμφέροντα των Ρώσων χρηστών, να μην τους απαγορεύσουν να χρησιμοποιούν το μέσο, αλλά να δημιουργούν οικονομικά κίνητρα στις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής να τηρούν την νομοθεσία μας», δήλωσε ο Κινστέιν.

Ένας νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο, υποχρεώνει τις έξυπνες συσκευές να προσφέρουν ρωσικό λογισμικό μετά την ενεργοποίηση τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στον Λευκό Οίκο ο Σι Τζινπίνγκ: «Χτίσαμε μια πραγματικά σπουδαία φιλία» είπε ο Τραμπ – «Ελάτε να σπουδάσετε στην Κίνα» το μήνυμα του Κινέζου προέδρου
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί ιστορική τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ - Κεντρικά θέματα στην ατζέντα η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
Επανεξετάζονται έως 4.500 περιστατικά καρκίνου του μαστού στη Βρετανία - Γυναίκες υποβλήθηκαν σε μη αναγκαίες μαστεκτομές
Καθυστερημένες διαγνώσεις και επεμβάσεις που δεν ήταν απαραίτητες στο επίκεντρο της έρευνας - Μέχρι στιγμής έχουν επανεξεταστεί 538 περιστατικά
Close-up of a woman checking her own breast at home to look for early signs of problems, sharing the importance of health checks during Breast Cancer Awareness Month