Κόσμος

Ρώσοι κροίσοι με πολλά δις! Οι πιο πλούσιοι κατά το Forbes

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Νοβολιπετσκ, ο Βλαντίμιρ Λίσιν, θεωρείται σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ο πιο πλούσιος ρώσος επιχειρηματίας, με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται στα 19,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της Severstal Αλεξέι Μορντασόφ με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 18,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί ο επιχειρηματίας Λεονίντ Μίχελσον , ιδιοκτήτης της Novatek, με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μίχελσον επί δύο χρόνια (2016-2017» διατηρούσε τον τίτλο του πιο πλούσιου ρώσου επιχειρηματία.

Στους δέκα πιο πλούσιους ρώσους επιχειρηματίες συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ(16,4 δισ. δολάρια) , ο Γκενάντι Τίμτσενκο ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας Sibura (16 δισ. δολάρια), ο συνιδιοκτήτης της Norisl Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν (15,9 δισ. δολάρια), ο ιδιοκτήτης της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο (15,5 δισ. δολάρια) ο συνιδιοκτήτης της Alpha Group Μιχαήλ Φρίντμαν (15,1 δισ. δολάρια), ο βασικός μέτοχος της Rusal Βίκτορ Βεκσελμπεργκ(14,4 δισ. δολάρια) και ο βασικός μέτοχος της Metalloinvest Αλισέρ Ουσμάνοφ (12,5 δισ. δολάρια)

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πιο πλούσιων Ρώσων εκτιμάται ότι φθάνουν τα 485 δισεκατομμύρια δολάρια και, όπως επισημαίνει το περιοδικό Forbes, αυξήθηκαν μέσα σ’ έναν χρόνο κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης αυξήθηκε και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων εφέτος , οι οποίοι έφθασαν από τους 96 στους 106. Για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα των πρώτων δέκα επιχειρηματιών , πρέπει η περιουσία του να υπερβαίνει τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156