Κόσμος

Ρουμανία: 13χρονος μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε μια καθηγήτρια και έναν συμμαθητή του – Δείτε βίντεο

Το αγόρι είχε ανεβάσει μηνύματα στο TikTok, προτρέποντας σε βίαιες πράξεις, οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν τον υπολογιστή και το κινητό του για να καταλήξουν σε συμπεράσματα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον σκόρπισε ένας 13χρονος σήμερα (19.10.2026) στη Ρουμανία, κάνοντας επίθεση με μαχαίρι και τραυματίζοντας μια εκπαιδευτικό και έναν άλλον μαθητή, αφού προηγουμένως δημοσίευσε στα social media την πρόθεσή του να επιτεθεί στο σχολείο του.

Δικαστική πηγή είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο 13χρονος θεωρείται ύποπτος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά λόγω της ηλικίας του δεν θα δικαστεί. «Γύρω στις 8.40, ενημερώθηκε η αστυνομία (…) ότι ένας μαθητής της εβδόμης τάξης σε σχολείο της Μπιστρίτα στην Ρουμανία επιτέθηκε σε μια καθηγήτρια και σε έναν άλλον μαθητή, με μαχαίρι» ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το αγόρι είχε ανεβάσει μηνύματα στο TikTok, προτρέποντας σε βίαιες πράξεις, όμως οι εισαγγελείς θα πρέπει να ερευνήσουν τον υπολογιστή και το κινητό του πριν καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν από ιατρικές ομάδες της Περιφερειακής Υπηρεσίας Επειγόντων Περιστατικών και λαμβάνουν ιατρική βοήθεια. Και τα δύο θύματα νοσηλεύονται και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και διερευνά τις συνθήκες του περιστατικού.

Πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αγόρι είχε κάνει αναρτήσεις παρουσιάζοντας τις προθέσεις του, λίγο πριν από την επίθεση. Σε μια φωτογραφία εικονίζεται ένα αγόρι που φωτογραφίζεται στον καθρέφτη μιας τουαλέτας, κρατώντας ένα μαχαίρι και φορώντας ένα κράνος με κάμερα.

Κάτω από μια άλλη φωτογραφία, που δείχνει το χέρι του, ένα μήνυμα στα αγγλικά γράφει «αυτό ήταν παιδιά, προετοιμαζόμουν για αυτό επί 8 μήνες, θα τα πούμε στη Βαλχάλα» (σ.σ. στη σκανδιναβική μυθολογία, το παλάτι του θεού Οντίν όπου πηγαίνουν οι νεκροί ήρωες).

Το περιεχόμενο των αναρτήσεων είναι παρόμοιο με εκείνες που έκανε ο δράστης μιας άλλης επίθεσης σε σχολείο της ανατολικής Πολωνίας αυτόν τον μήνα.

Η σχολική διοίκηση ανέστειλε τα μαθήματα τη Δευτέρα (19.10.2026). Ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας, Mihai Dîmian, καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε την υποστήριξή του στα θύματα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Τα σχολεία της Ευρώπης βιώνουν μια σειρά επιθέσεων φέτος (Πολωνία, Γαλλία, Σουηδία) και οι αρχές σε ορισμένες περιπτώσεις επιρρίπτουν την ευθύνη στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στη διαδικτυακή υποκουλτούρα που εξυμνεί τους φόνους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25