Κόσμος

Ρουμανία: Φωτιά στη Βουλή – Ένας ύποπτος αναζητείται

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Φωτιά εκδηλώθηκε μέσα στη Βουλή της Ρουμανίας, νωρίτερα την Τρίτη (17.09.2024). Οι αρχές αναζητούν ένα άτομο, που θεωρούν ύποπτο για εμπρησμό.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Ρουμανίας, ένας άνδρας που θεωρείται «επικίνδυνος», έβαλε φωτιά στο εσωτερικό της Βουλής, έπειτα από έναν διαπληκτισμό.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει μία τεράστια επιχείρηση για τη σύλληψή του.

«Ξέσπασε ένας καβγάς και ο άνδρας πέταξε κατόπιν μία εύφλεκτη ουσία» στον χώρο των επισκεπτών, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο του κτιρίου, προτού τραπεί σε φυγή», έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε ένα δελτίο Τύπου.

Η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο και δεν υπάρχει κανένας τραυματίας, όμως, περίπου 300 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου της ρουμανικής αστυνομίας, ο άνδρας δεν στόχευσε απευθείας ανθρώπους, αλλά στράφηκε εναντίον αντικειμένων στον χώρο. Θεωρείται «επικίνδυνο άτομο».

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έδωσαν στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του υπόπτου, ο οποίος εμφανίζεται να φοράει ένα καρό πουκάμισο και να κρατάει ένα μαύρο σακίδιο πλάτης.

Βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθειρξη έως επτά χρόνια επειδή προκάλεσε τη φωτιά.

«Εάν τον δείτε, μην επέμβετε και ειδοποιήστε μας», προειδοποίησε η αστυνομία, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε ισχύ το Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ – Ιράν, Τραμπ και Πεζεσκιάν το υπέγραψαν ηλεκτρονικά
Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν στην περιοχή του Κόλπου «για κάποιο διάστημα» μετά τη συμφωνία-πλαίσιο Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τον τερματισμό του πολέμου
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
Αλβανία: Διώξεις σε διαδηλωτές για τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμου κατά τις διαμαρτυρίες για το τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ
Οι διαδηλωτές πάντως έχουν προαναγγείλει πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους
Διαδηλωτές στην Αλβανία