Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρουμανία: Συνελήφθη ο Αμερικανός ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης «Rise above»

Ρουμανία: Συνελήφθη ο Αμερικανός ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης «Rise above»

Στη Ρουμανία συνελήφθη ένας Αμερικανός με πλούσιο ρατσιστικό παρελθόν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Τα δημοσιεύματα, μάλιστα αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι συνιδρυτής μιας οργάνωσης που ενεπλάκη στα αιματηρά επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ το 2017.

«Εντοπίσαμε την Τετάρτη έναν 33χρονο άνδρα που καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές για την εμπλοκή του σε ταραχές», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο Τύπου. Δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου κατονόμασαν τον συλληφθέντα ως τον Ρόμπερτ Ρούντο, ηγέτη του αντισημιτικού κινήματος “Rise above”.

Ο άνδρας την Πέμπτη ενώπιον δικαστή στο Βουκουρέστι, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του με σκοπό την έκδοσή του, καθώς η αμερικανική δικαιοσύνη τον έχει κρίνει ύποπτο για «βίαιη επίθεση σε αντιδιαδηλωτές» στο περιθώριο μιας πορείας ακροδεξιών στη Βιρτζίνια.

Ο 33χρονος συμμετείχε σε μια διαδήλωση ενάντια στο σχέδιο του δήμου του Σάρλοτσβιλ να απομακρύνει ένα άγαλμα του Ρόμπερτ Ι. Λι, του διοικητή του στρατού της Συνομοσπονδίας και του στρατού της Βόρειας Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Στα επεισόδια που ακολούθησαν τη διαδήλωση εκείνη, ένας νεοναζί σκότωσε μια 32χρονη γυναίκα ρίχνοντας το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε ένα πλήθος διαδηλωτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις