Κόσμος

Ροχανί: «Θα παράγουμε όλα τα όπλα που χρειαζόμαστε»

Το Ιράν δεν έχει «καμία πρόθεση να επιτεθεί» στους γείτονές του, όμως θα συνεχίσει να παράγει «όλα τα όπλα» που χρειάζεται για την άμυνά του, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Επιθυμούμε να είμαστε καλοί γείτονες και εσείς να είστε καλοί γείτονες προς εμάς», επεσήμανε ο Ροχανί απευθυνόμενος στις χώρες της Μέσης Ανατολής στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεχεράνη με την ευκαιρία της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σας επιτεθούμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι το Ιράν δεν «έχει ανάγκη να επιτεθεί» σε κάποια χώρα.

«Είμαστε μια μεγάλη χώρα με τεράστιους πόρους, είμαστε ένα μεγάλο, πολιτισμένο έθνος και στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών ή εκατοντάδων ετών το Ιράν δεν επιτέθηκε σε κανέναν γείτονά του στην περιοχή», επεσήμανε ο Ροχανί.

«Θα παράγουμε τα όπλα που χρειαζόμαστε»

«Λέμε στον κόσμο ότι θα παράγουμε όλα τα όπλα που χρειαζόμαστε», όποια κι αν είναι η άποψη των ξένων χωρών για τα ιρανικά εξοπλιστικά προγράμματα, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος, την ώρα που κάποιες δυτικές χώρες προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στην Τεχεράνη για να περιορίσει το βαλλιστικό της πρόγραμμα.

«Επιθυμούμε φιλικές και αδελφικές σχέσεις με τους γείτονές μας και τους λέμε: τα όπλα μας, οι εξοπλισμοί μας, οι πύραυλοί μας, τα αεροπλάνα μας και τα άρματα μάχη μας δεν είναι στραμμένα εναντίον σας αλλά είναι ένα μέσο αποτροπής», εξήγησε.

«Μόνο η πολιτική διαπραγμάτευση και μια ειρηνική συμπεριφορά θα επιτρέψουν να διευθετηθούν τα προβλήματα της περιοχής», πρόσθεσε ο Ροχανί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν μου ζήτησε κατάπαυση του πυρός
«Θα το εξετάσουμε όταν το Στενό του Ορμούζ είναι ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές. Μέχρι τότε, θα καταστρέψουμε το Ιράν ή, όπως λένε, θα το στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή» έγραψε στο Truth Social - Δηλώσεις στο Reuters
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
10
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ