Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

“Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι Βόρεια Μακεδονία ή… Βόρεια Κορέα”! – video

“Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι Βόρεια Μακεδονία ή… Βόρεια Κορέα”! – video
φωτογραφία: Reuters

Μετά το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Μακρόν προς τον λαό των Σκοπίων, εν όψει του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου, σάλο έχει προκαλέσει το δίλημμα που θέτει Γάλλος πρεσβευτής: “Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα”…

Εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για το ονοματολογικό ο Γάλλος διπλωμάτης Κριστιάν Τιμονιέ μίλησε σε δημόσια εκδήλωση στα Σκόπια, αλλά, σόκαρε το ακροατήριό του με τον παραλληλισμό Βόρειας Κορέας – Βόρειας Μακεδονίας.

Είπε ότι κατά τη γνώμη του οι “Μακεδόνες”, όπως τους ανέφερε, είναι ικανοί για θυσίες και με το δημοψήφισμα θα έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν. “Μιλώ εδώ και καιρό με ”Μακεδόνες” και γνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να σκεφτούν τις μελλοντικές γενιές. Για να το πω χωρίς περιστροφές: η επιλογή είναι ανάμεσα στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βόρεια Κορέα. Να ξέρετε τι θα επιλέξετε”, τόνισε, όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Μηνύματα Ευρωπαίων ηγετών στα Σκόπια

Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για το δημοψήφισμα στα Σκόπια σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ηγέτες κρατών της Ευρώπης έχουν πάρει θέση.

Μετά τον αντιπρόεδρο της Αμερικής Πενς και τους καγκελάριους Γερμανίας και Αυστρίας Μέρκελ και Κουρτς, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε κι εκείνος τη στήριξή του, τονίζοντας ότι η συμφωνία δεν είναι τέλεια, αλλά επετεύχθη μετά από 27 χρόνια “χάρις στο θάρρος της πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Σκόπια”.

Μάλιστα, ο Εμανουέλ Μακρόν προέβη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις