Κόσμος

Σάλος για λίστα με 208 απαγορευμένα τραγούδια στην τουρκική ραδιοτηλεόραση

Η τουρκική κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει τέλος στη διαμάχη που πυροδότησε η δημοσιοποίηση ενός καταλόγου με περισσότερα από 200 τραγούδια τα οποία απαγορεύτηκαν από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Η αντιπολίτευση και ΜΜΕ κατήγγειλαν ότι το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT παρέδωσε στο κοινοβούλιο έναν κατάλογο με 208 τραγούδια η μετάδοση των οποίων είχε απαγορευτεί το 2016, εκ των οποίων 142 στην τουρκική γλώσσα και 66 στην κουρδική. Μεταξύ των καλλιτεχνών που επηρεάστηκαν από την απόφαση αυτή είναι οι τραγούδιστριες Ντεμέτ Ακαλίν, Σιλά και Μπενγκιού.

Ωστόσο το TRT αντέδρασε και σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε αργότερα διαβεβαίωσε ότι αυτές οι πληροφορίες «δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια» και ότι «δεν ισχύει ότι το TRT απαγορεύει καλλιτέχνες», όμως απλά τηρεί το νόμο που απαγορεύει τη μετάδοση περιεχομένων που ενθαρρύνουν το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ ή που προκρίνουν την «τρομοκρατική προπαγάνδα».

«Εκ των 32.848 προγραμμάτων του TRT που αξιολογήθηκαν από ειδικούς το 2016, μονάχα δύο τηλεοπτικά προγράμματα, 30 διαφημιστικά σποτ, 8 ραδιοφωνικά σποτ και 208 μουσικά κομμάτια δεν μεταδόθηκαν ή προβλήθηκαν κι αυτό για νομικούς λόγους» συμπλήρωσε ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος.

«Κάνει το καθήκον του»

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του TRT διαβεβαιώνοντας ότι κάνει το «καθήκον του».

«Το να παρουσιάζεται στο κοινό κάτι που το TRT κάνει όλα τα χρόνια σαν να πρόκειται για πρώτη φορά (…) σαν να πρόκειται για ενός είδους παράνομη λογοκρισία, αποτελεί μεγάλη ανηθικότητα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια τηλεοπτική παρέμβαση.

Ο Ατίλα Σερτέλ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δεν έκρυψε την οργή του σχετικά με αυτήν την υπόθεση, αναφερόμενος σε αποφάσεις που είναι παρόμοιες με εκείνες οι οποίες ελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές κατά το παρελθόν, έπειτα από πραξικοπήματα.

«Το TRT είχε προετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα το 2013 για τα τραγούδια που “είχαν απαγορευτεί για να μεταδοθούν” κατά τη διάρκεια της περιόδου του πραξικοπήματος. Τι θα κάνει σχετικά με τους τραγουδιστές που απαγορεύτηκαν τώρα;» διερωτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 18