Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάλος για το καινούργιο βίντεο κλιπ των Rammstein! video

Σάλος για το καινούργιο βίντεο κλιπ των Rammstein! video
YouTube Rammstein

Αντιδράσεις της ισραηλιτικής κοινότητας της Γερμανίας προκαλεί το νέο βίντεο κλιπ του διάσημου metal συγκροτήματος Rammstein!

Το βίντεο κλιπ παραπέμπει στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, προκαλώντας την οργή ισραηλιτικών οργανώσεων αλλά και πολιτικών.

Σε αυτό, τα μέλη των Rammstein εμφανίζονται φορώντας τις ριγέ στολές των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και με θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους.

“Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα υπερέβη στα εσκαμμένα”, έκρινε η Σαρλότε Νόμπλοχ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild.

“Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα”, πρόσθεσε.

Ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας και πρόσθεσε “νομίζω είναι μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας”.

Rammstein: Αρέσκεται στις προκλήσεις

Δεν είναι ακριβώς η πρώτη φορά που το συγκρότημα επιλέγει να προκαλέσει.

Αφότου ιδρύθηκε στο Βερολίνο το 1995, η μπάντα έχει πυροδοτήσει επανειλημμένα αντιδράσεις, καθώς οι στίχοι ή/και το οπτικό υλικό των τραγουδιών και των άλμπουμ θίγουν συχνά εξαιρετικά ακανθώδη ζητήματα:

Από τον σαδομαζοχισμό ως τη νεκροφιλία, από την πυρομανία ως την ομοφυλοφιλία, από την αιμομιξία ως τον κανιβαλισμό, την κακοποίηση, τη σεξουαλική βία…

Το 2009, οι γερμανικές αρχές είχαν απαγορεύσει την τοποθέτηση στις βιτρίνες των δισκοπωλείων του εμπορικά επιτυχημένου άλμπουμ του συγκροτήματος “Liebe ist Fuer Alle Da” (“Η αγάπη είναι για όλους”), εξαιτίας του ότι περιλάμβανε σοκαριστικό οπτικό υλικό για τον σαδομαζοχισμό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις