Site icon NewsIT

Σάλος με τις αφίσες ακροδεξιού δημάρχου κατά των προσφύγων! [pic]

12.10.2016 | 16:17
Σάλος με τις αφίσες ακροδεξιού δημάρχου κατά των προσφύγων! [pic]

Αφίσες που δείχνουν άνδρες ως εισβολείς τοποθετήθηκαν χθες, Τρίτη, στους δρόμους της Μπεζιέ στη νότια Γαλλία από τον ακροδεξιό δήμαρχο της πόλης Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος αντιτίθεται στη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων.

 «Αυτό ήταν, έρχονται (…) Οι μετανάστες στο κέντρο της πόλης μας», γράφουν οι αφίσες. Στη φωτογραφία εμφανίζονται άνδρες μαύροι ή μελαμψοί, με γενειάδα ή με το κεφάλι καλυμμένο από μια κουκούλα, συγκεντρωμένοι μπροστά στον καθεδρικό ναό της Μπεζιέ. Στην αφίσα κυριαρχεί η λεζάντα: «Το κράτος μάς τους επιβάλλει».

 

Ο δήμαρχος Ρομπέρ Μενάρ, που εκλέχθηκε το 2014 με τις ψήφους του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, συνηθίζει να προκαλεί. Στις 5 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης ότι το να είναι κάποιος Γάλλος σημαίνει να είναι «Ευρωπαίος, λευκός και καθολικός».

Την Παρασκευή ο Μενάρ εξεγέρθηκε κατά της επικείμενης δημιουργίας ενός κέντρου υποδοχής προσφύγων στην πόλη, την ώρα που «η δημοτική αρχή εργάζεται εδώ και δύο χρόνια να αναμορφώσει το κέντρο» της Μπεζιέ. Ο δήμαρχος έχει επίσης ανακοινώσει την πρόσθεσή του να διοργανώσει δημοψήφισμα με το ερώτημα: «Εγκρίνετε την εγκατάσταση νέων μεταναστών, την οποία επιβάλλει το κράτος χωρίς να συμβουλευθεί το δημοτικό συμβούλιο;».

Πάντως ένα τέτοιο δημοψήφισμα είναι παράνομο. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει ακυρώσει ένα δημοψήφισμα που ήθελε να διοργανώσει για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος της Αλέξ, μιας μικρής πόλης στη νότια Γαλλία. Αντιδρώντας στην ανάρτηση των αφισών η γαλλική κυβέρνηση απευθύνθηκε στον εισαγγελέα της Μπεζιέ καλώντας τον να δράσει μπροστά «σε κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη υποκίνηση σε μίσος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version