Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάλος στην Αυστραλία από νέα βίντεο με βουλευτές να κάνουν σεξ μέσα στη Βουλή (pics, vid)

Σάλος στην Αυστραλία από νέα βίντεο με βουλευτές να κάνουν σεξ μέσα στη Βουλή (pics, vid)
Reuters

Δεν έχει προηγούμενο το ροζ σκάνδαλο στην Αυστραλία. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται όλο και περισσότερα βίντεο που δείχνουν βουλευτές να συνουσιάζονται εντός του Κοινοβουλίου.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν στην Αυστραλία μετά τις καταγγελίες μίας πρώην υπαλλήλου της Βουλής. Η γυναίκα ισχυριζόταν πως φοβόταν ότι θα χάσει τη δουλειά της, μετά από σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε στη δουλειά της.

Η άλλοτε υπάλληλος του Κοινοβουλίου,  Μπρίτανι Χίγκινς, αποκάλυψε πως τον Μάρτιο του 2019 βιάστηκε από έναν συνάδελφό της και δέχτηκε πιέσεις ώστε να μην αναφέρει το γεγονός στην αστυνομία, όπως αναφέρει το BBC.

 

Μετά από τις δηλώσεις της ξέσπασε θύελλα παρόμοιων αποκαλύψεων, που πυροδότησαν αλλεπάλληλες πορείες διαμαρτυρίας για τη βία κατά των γυναικών στην Αυστραλία.

Τα επίμαχα βίντεο, που απεικονίζουν υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και βουλευτές να κάνουν σεξ στον χώρο εργασίας τους, διέρρευσαν από έναν, επίσης, πρώην υπάλληλο της Βουλής. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υποστήριξε πως δεν εξεπλάγη επειδή ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο…

Αυστραλία: «Ροζ» οίκος η Βουλή

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ροζ πολιτικό σκάνδαλο οδήγησαν στην απόλυση υπαλλήλου της Βουλής, ο οποίος, επίσης, φαινόταν σε βίντεο να συνουσιάζεται πάνω στο γραφείο μίας βουλευτού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του BBC: 

 

Εκτός από τα βίντεο που διέρρευσε, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 2020, ο πρώην υπάλληλος του αυστραλιανού Κοινοβουλίου ισχυρίζεται πως οι συνάδελφοί του και οι βουλευτές χρησιμοποιούσαν συχνά – πυκνά το «δωμάτιο προσευχής» της Βουλής για σεξουαλικές πράξεις, καθώς και ότι συχνά έφερναν ιερόδουλες στο κτίριο.

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε «σοκαρισμένος», διαμηνύοντας:

«Πρέπει να μπει μία τάξη στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το επιλύσουμε…».

Τέλος, μία υπουργός της κυβέρνησης, η Κάρεν Άντριους, ξεκαθάρισε ότι δεν θα σιωπήσει όσον αφορά τον «σεξισμό στο αυστραλιανό Κοινοβούλιο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις