Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάλος στην Ιταλία: Ο κουνιάδος κυβερνήτη προσπάθησε να πλουτίσει εξαιτίας του κορονοϊού

Σάλος στην Ιταλία: Ο κουνιάδος κυβερνήτη προσπάθησε να πλουτίσει εξαιτίας του κορονοϊού

Η Ιταλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί αλύπητα από την πανδημία που προκαλεί σε όλο τον κόσμο ο κορονοϊός. Στη χώρα με τους χιλιάδες νεκρούς, η προσπάθεια κάποιων να κερδίσουν από την υγειονομική κρίση προκαλεί σάλο και οργή.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, της πρώτης περιοχής στην Ιταλία που «χτυπήθηκε» από τον κορονοϊό, κλήθηκε σε απολογία από την εισαγγελία του Μιλάνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, το αδίκημα στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Click4more «Αν δεν φορέσουν όλοι μάσκα θα ξανακλείσουμε την χώρα»

Η απόφαση της σχετίζεται με την εταιρία Dama, ιδιοκτησίας του κουνιάδου του Φοντάνα, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατά την κρισιμότερη φάση της κρίσης του κορονοϊού, είχε εξασφαλίσει παραγγελία (με απευθείας ανάθεση) 500.000 ευρώ από την περιφέρεια της Λομβαρδίας, για να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με ιατρικές μπλούζες!

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, όταν εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai άρχισε να ασχολείται με το θέμα, η Dama προσπάθησε να μετατρέψει την παραγγελία αυτή σε δωρεά, τουλάχιστο σε ό,τι αφορά τα τρία τέταρτα του συνολικού ποσού.

Αρχικά οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν ότι η όλη υπόθεση οφείλεται σε «παρανόηση κάποιων υπαλλήλων της», ενώ ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, για το όλο θέμα.

Οι εισαγγελείς, όπως διέρρευσε, ερευνούν και το αν υπήρξε προσπάθεια παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων σε ελβετικές τράπεζες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις