Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάλος στην Ιταλία! Τους αθώωσαν από την κατηγορία βιασμού γιατί το θύμα ήταν “άσχημο”!

Ιταλία
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση ενός δικαστηρίου που έκρινε αθώους δύο άνδρες από την κατηγορία του βιασμού επειδή το θύμα τους ήταν… «πολύ αρρενωπό».

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη το 2017 στην Ιταλία, όμως μόνο τώρα είδε το “φως” της δημοσιότητας, αφού το ανώτατο δικαστήριο άσκησε έφεση στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η καταγγελία για τον βιασμό έγινε στην Ανκόνα το 2015. Καταγγέλλουσα, μια 22χρονη, με την πρώτη δίκη να διεξάγεται το 2016. Σε αυτή τη δίκη, οι άνδρες κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για το έγκλημά τους.

Ωστόσο, άσκησαν έφεση και αθωώθηκαν από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, με την… αιτιολογία να προκαλεί τις αντιδράσεις. Μεταξύ των δικαιολογητικών της απόφασης, λοιπόν, παρουσιάστηκε κι ένα έγγραφο που αναφέρει πως οι ισχυρισμοί της γυναίκας δεν ήταν αξιόπιστοι, καθώς εκείνη έμοιαζε με… άντρα (!) κι έτσι δεν ήταν ελκυστική.

Στην έφεση, μάλιστα, οι δικαστές έβγαλαν τα συμπεράσματα αυτά από μια φωτογραφία της γυναίκας και από τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων πως… δεν τους άρεσε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Guardian.

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, δήλωσε ότι είχε καταχωρήσει την γυναίκα στο κινητό του ως «Βίκινγκ».

Σάλος στην Ιταλία

«Ήταν αηδιαστικό. Οι δικαστές βρήκαν διάφορους λόγους για να τους αθωώσουν και ένας από αυτούς ήταν πως το θύμα ήταν άσχημο και μάλιστα παραθέτουν στα πρακτικά και μια φωτογραφία για να το τεκμηριώσουν», σημείωσε στην Guardian η Τσίντζια Μολινάρο, η δικηγόρος του θύματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα, οι κατηγορούμενοι της έριξαν κάποιο ναρκωτικό στο ποτό της, σε μια κοινή έξοδό τους. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη γυναίκα είχε αποφανθεί πως οι τραυματισμοί της δικαιολογούσαν την θέση της πως βιάστηκε, ενώ βρήκε και υπνωτική ουσία στο αίμα της.

Η δικηγόρος τόνισε πως το θύμα επέστρεψε στην χώρα καταγωγή της, το Περού, καθώς η κοινωνία της Ανκόνα την κατέκρινε, μετά την καταγγελία που έκανε.

Τέλος, να σημειωθεί πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο κατά της απόφασης, με κριτήριο την εμφάνιση του θύματος.

Πηγή: theguardian.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις