Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σάλος στο Χόλιγουντ! Χωρίς συναίνεση η σκηνή βιασμού στο “Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι” [vid]

Σάλος στο Χόλιγουντ! Χωρίς συναίνεση η σκηνή βιασμού στο “Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι” [vid]

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις του βετεράνου σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για την αμφιλεγόμενη ταινία του 1972 “Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι”.

Όπως αποκάλυψε ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι σε συνέντευξή του, η διαβόητη σκηνή σεξ της ταινίας γυρίστηκε χωρίς τη συγκατάθεση της πρωταγωνίστριας Μαρία Σνάιντερ. Το ερωτικό δράμα διαθέτει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες σκηνές σεξ στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Μάρλον Μπράντο φαίνεται να χρησιμοποιεί βούτυρο στη σκηνή που κάνει μη συναινετικό σεξ με της 19χρονη τότε Μαρία Σνάιντερ.

Η συνέντευξή του από το 2013, όπου παραδέχτηκε ότι ο ίδιος και ο Μάρλον Μπράντο συνωμότησαν πίσω από την πλάτη της Μαρία Σνάιντερ για το γύρισμα της σκηνής, επανήλθε στο προσκήνιο το Σαββατοκύριακο. Ο Μπερτολούτσι εξήγησε πως ήθελε τη σκηνή όπου ο Μπράντο χρησιμοποιεί βούτυρο ως λιπαντικό για να βιάσει τη Σνάιντερ να είναι όσο πιο ρεαλιστική γίνεται.

Ο Μάρλον Μπράντο και ο διάσημος σκηνοθέτης συμφώνησαν να μην πουν το σχέδιό τους στη Μαρία Σνάιντερ ώστε η αντίδρασή της να είναι πραγματική και όχι ερμηνεία. “Η σκηνή με το βούτυρο είναι μια ιδέα που σκεφτήκαμε με τον Μπράντο το πρωινό πριν από το γύρισμα. Υπήρχε μια μπαγκέτα και βούτυρο. Κοιταχτήκαμε και χωρίς να πούμε τίποτα ξέραμε τι θέλαμε”. Παραδέχτηκε ότι ένιωσε απαίσια για το πώς φέρθηκε στη Σνάιντερ, αλλά συνέχισε δικαιολογώντας τις πράξεις του. “Ήθελα να αντιδράσει ταπεινωμένη. Νομίζω ότι μίσησε τον Μάρλον Μπράντο και εμένα επειδή δεν της το είπαμε. Δεν ήθελα η Μαρία να ερμηνεύεσει την ταπείνωση και την οργή. Ήθελα να τα αισθανθεί. Μετά με μίσησε για όλη της τη ζωή”.

 

 

Μετά την επανεμφάνιση της συνέντευξης, πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τις αποκαλύψεις του σκηνοθέτη και περιέγραψαν πέρα από αηδιαστικό αυτό που έκαναν.

 

 

 

 

Η Μαρία Σνάιντερ είχε εκφράσει την οργή της πριν από πολλά χρόνια για ό,τι είχε συμβεί. Ευχόταν να είχε δράσει εναντίον του Μάρλον Μπράντο και του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. “Έπρεπε να είχα καλέσει τον ατζέντη μου ή τον δικηγόρο μου γιατί δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να κάνεις κάτι που δεν υπάρχει στο σενάριο αλλά τότε δεν το ήξερα. Ο Μάρλον μου είπε “Μαρία μην ανησυχείς, είναι απλά μια ταινία”, αλλά κατά τη διάρκεια της σκηνής, αν και αυτό που έκανε δεν ήταν αλήθεια, έκλαιγα. Ένιωσα ταπεινωμένη και για να είμαι ειλικρινής λίγο βιασμένη από τον Μπράντο και τον Μπερτολούτσι. Μετά τη σκηνή ο Μάρλον Μπράντο δεν με παρηγόρησε ούτε μου ζήτησε συγγνώμη. Ευτυχώς ήταν μόνο μια λήψη”, είχε πει το 2007.

Η Σνάιντερ πέθανε στα 58 της χρόνια από καρκίνο το 2011, με τον Μάρλον Μπράντο, που πέθανε το 2004 στα 80 του, να έχει προταθεί για Όσκαρ για τον ρόλο του όπως και ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για τη σκηνοθεσία.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε