Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σάλος με την ταινία για τον Όσκαρ Πιστόριους και τη δολοφονία της συντρόφου του [vid]

Πιστόριους
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Σάλο έχει προκαλέσει η ταινία «Killer Runner Killer» για τη ζωή του Όσκαρ Πιστόριους και τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Η ταινία για τον Πιστόριους έχει γυριστεί από μια αμερικανική εταιρεία καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης.

Πρωταγωνιστές είναι ο Andreas Damm, ένας ηθοποιός από τη Νότια Αφρική και η Toni Garrn, ένα μοντέλο από τη Γερμανία.   Το τρέιλερ δείχνει το ζευγάρι να διαπληκτίζεται και στη συνέχεια τον Πιστόριους να σηκώνει ένα όπλο και να φωνάζει στη σύντροφό του.

Ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε πέρυσι σε έξι χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε με τέσσερις σφαίρες, μέσα από μια κλειστή πόρτα τουαλέτας στο σπίτι του, στην Πρετόρια, στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους πρόκειται να μηνύσει τους δημιουργούς της ταινίας, τονίζοντας πως είναι «μια ακατανόητη, παραπλανητική διαστρέβλωση της αλήθειας. Η ταινία είναι μάλλον μια αναπαράσταση του τι επιχείρησαν να απεικονίσουν οι κατήγοροι. Θα προχωρήσουμε με νομικές ενέργειες».

Σε νομικές ενέργειες θα προχωρήσουν και οι γονείς της Στέενκαμπ που δήλωσαν ότι «έχουν τρομοκρατηθεί και αναστατωθεί»  διαβάζοντας στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι η ταινία θα ειπωθεί από την πλευρά του θύματος και της μητέρας της. «Κάθε εντύπωση που δημιουργείται ότι η ταινία υποστηρίζεται από την οικογένεια είναι αναληθής και λανθασμένη» ανέφεραν.

Πηγές: Mirror, Channel24

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις