Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σαλπάρει και πάλι ο “Τιτανικός”! Θα μεταφέρει 3.300 ανθρώπους! [pics] – video

Σαλπάρει και πάλι ο “Τιτανικός”! Θα μεταφέρει 3.300 ανθρώπους! [pics] – video
φωτογραφία: Reuters

Μπορεί τα αρχικά σχέδια για τη ναυπήγηση του υπερ – κρουαζιερόπλοιου “Τιτανικός ΙΙ” να… ναυάγησαν, όμως, επανέρχονται δριμύτερα!

Το 2012, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωνε τα σχέδια του να ναυπηγήσει ένα πιστό αντίγραφο του θρυλικότερου πλοίου όλων των εποχών, αλλά, ο “Τιτανικός ΙΙ” δεν έμελλε να γίνει ακόμη.

Μπορεί τότε το έργο να απέτυχε, τώρα, όμως, αναβιώνει και σύντομα οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν με αυτό.

Η ναυτιλιακή εταιρεία “Blue Star Lines” σχεδιάζει το 2022 να έχει έτοιμο τον “Τιτανικό ΙΙ” για το παρθενικό του ταξίδι – ακριβώς 110 χρόνια μετά το ναυάγιο το 1912.

Ο “Τιτανικός II” θα εκτελεί, κυρίως, τη διαδρομή μεταξύ Σαουθάμπτον και Νέας Υόρκης.

“Τιτανικός ΙΙ” όπως ο ένας!

“Η Blue Star Lines θέλει να δημιουργήσει μια αυθεντική εμπειρία” δήλωσε ο Πάλμερ. Το πολυτελές εσωτερικό και οι καμπίνες θα διαμορφωθούν όπως του “Τιτανικού Ι”, αλλά με “σύγχρονη τεχνολογία, καλύτερη ασφάλεια και συστήματα πλοήγησης του 21ου αιώνα”, πρόσθεσε.

Ακόμα και τα 4 διάσημα φουγάρα θα υπάρχουν στο νέο πλοίο, παρόλο που ο “Τιτανικός II” δεν θα κινείται πλέον με κάρβουνο αλλά με ντίζελ.

Ο Πάλμερ ανακοίνωσε το 2012, ότι σκοπεύει να ναυπηγήσει ένα αντίγραφο του Τιτανικού αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, και το πλοίο έπρεπε να ήταν έτοιμο το 2018. Αλλά εκείνη την εποχή ο Αυστραλός κροίσος εγκατέλειψε το σχέδιό του, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων .

Τώρα η ναυπήγηση του πλοίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2022. Στο Λονδίνο, ο Πάλμερ παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου πλοίου, με εννέα καταστρώματα και 840 δωμάτια, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν 2400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος.

Το πλοίο θα καλύπτει κυρίως τη διαδρομή του Βόρειου Ατλαντικού, ενώ το καλοκαίρι θα κατευθύνεται τακτικά και σε άλλους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι.

Ο “Τιτανικός” βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου 1912. Ήταν τότε η μεγαλύτερη ναυτική επένδυση στον κόσμο και βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση σε παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό. Οι 1.515 από τους 2.000 επιβαίνοντες πνίγηκαν στα νερά του Ατλαντικού.

Φωτογραφίες από την έκθεση κειμηλίων του “Τιτανικού” στο Ζάππειο το 2005:

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / φωτογραφίες: Eurokinissi

 

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις