Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαλβίνι: Θα τραβήξουμε μπροστά αν η Ευρώπη απορρίψει τον προϋπολογισμό – Βουτιά στο χρηματιστήριο

Σαλβίνι: Θα τραβήξουμε μπροστά αν η Ευρώπη απορρίψει τον προϋπολογισμό – Βουτιά στο χρηματιστήριο
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EPA

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ιταλίας -ΕΕ με τον Ματέο Σαλβίνι να δηλώνει πως “αν η Ευρώπη απορρίψει το προσχέδιο προϋπολογισμού εμείς θα τραβήξουμε μπροστά”.

Ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, τόνισε πως «πιστεύουμε ότι εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας, για να οικοδομηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ελπίδας και για να αυξηθεί η απασχόληση», αναφορικά με το προσχέδιο προϋπολογισμού που που προβλέπει την άνοδο της σχέσης ελλείμματος- AΕΠ στο 2,4%.

«Θα εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους επιτρόπους ότι μειώνοντας και το όριο ηλικίας για την συνταξιοδότηση των πολιτών, θα υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες για νέες θέσεις εργασίας των νέων», κατέληξε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και σημειώνει πτώση της τάξης του 4,6%, ιδίως λόγω της μεγάλης υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών. Το ιταλικό σπρεντ , δε, βρίσκεται στις 276 μονάδες. Το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου του ιταλικού δημοσίου, τέλος, άγγιξε το 3,22%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις