Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Samsung: Αναδίπλωση για το Galaxy Fold με την οθόνη που διπλώνει!

Samsung: Αναδίπλωση για το Galaxy Fold με την οθόνη που διπλώνει!
Reuters

Η Samsung ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα σχετικά με τα προβλήματα στο πολυαναμενόμενο “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο Galaxy Fold με την οθόνη που διπλώνει…

Η Samsung αποφάσισε τελικά να καθυστερήσει την κυκλοφορία στα καταστήματα του νέου μοντέλου, καθώς ορισμένοι χρήστες, οι οποίοι δοκίμασαν τη συσκευή ανέφεραν ότι η αναδιπλούμενη οθόνη έσπασε μετά από μερικές μόνο ημέρες χρήσης.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις smartphones στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω εσωτερικές δοκιμές και θα δώσει σε λίγες εβδομάδες νέα ημερομηνία για την κυκλοφορία του καινοτόμου προϊόντος της, το οποίο όμως, σύμφωνα με τους αναλυτές, τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη για την εταιρεία, θυμίζοντας ίσως την ατυχή περίπτωση το 2016 του μοντέλου Galaxy Note 7, που υπήρχε κίνδυνος να «σκάσει» στα χέρια του χρήστη, με συνέπεια η εταιρεία να αναγκαστεί σε μαζική ανάκληση της συσκευής.

Samsung: Κρατς και ωχ!

Φέτος τον Απρίλιο περίπου 50 δοκιμαστικοί χρήστες (συντάκτες τεχνολογίας, αναλυτές, μπλόγκερς τεχνολογίας κ.α.) πήραν τη νέα συσκευή στα χέρια τους και μερικοί από αυτούς – ασαφές πόσοι ακριβώς – διαπίστωσαν ότι η οθόνη έσπασε μετά από ολιγοήμερη χρήση, κάτι που πυροδότησε σειρά αρνητικής δημοσιότητας. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη Samsung, η οποία τελικά αποφάσισε να αναβάλει την κυκλοφορία του Galaxy Fold.

Το νέο μοντέλο, με αρχική τιμή λιανικής κοντά στα 2.000 δολάρια, επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 26 Απριλίου και στη Βρετανία στις 3 Μαΐου. Τώρα η Samsung, σύμφωνα με το BBC και το Reuters, μελετά τι πήγε στραβά και τι μπορεί να διορθώσει.

Οι κινεζικές ανταγωνίστριες εταιρείες Huawei και Xiaomi επίσης ετοιμάζουν αναδιπλούμενα smartphones, αλλά καμία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνία κυκλοφορίας στην αγορά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις