Κόσμος

Σαν θρίλερ! Σερνόταν για δύο μέρες μέσα στο δάσος με σπασμένα άκρα

Μια ανατριχιαστική ιστορία με καλό τέλος....

Ένας αυστραλός πεζοπόρος έπεσε από ύψος έξι μέτρων από έναν καταρράκτη με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι και τον καρπό του και επί δύο ημέρες χρειάστηκε να σέρνεται μέσα από μια περιοχή με θαμνώδη βλάστηση προτού διασωθεί.

Ο 54χρονος Νιλ Πάρκερ δήλωσε σήμερα ότι περπατούσε μόνος του στο όρος Νέμπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων δυτικά του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας Κουίνσλαντ, όταν έπεσε.

“Αμέσως σκέφτηκα ‘δύσκολα τώρα γιατί κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκομαι'”, είπε ο Πάρκερ στους δημοσιογράφους από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Ο Πάρκερ, ένας έμπειρος πεζοπόρος, δήλωσε ότι προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια μέσω του τηλεφώνου του αλλά το κινητό του είχε καταστραφεί από την πτώση.

Αποφάσισε να συρθεί για περίπου τρία χιλιόμετρα πηγαίνοντας σε μια περιοχή όπου θεώρησε ότι τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης θα τον εντόπιζαν ευκολότερα.

Ο Πάρκερ είπε ότι κατάφερε να αντέξει την επώδυνη διαδρομή που κάλυψε χάρις στα παυσίπονα και στις μπάρες πρωτεϊνης που είχε μέσα στον σάκο του.

“Μπορούσα να κάνω μόνο ένα μέτρο ή ενάμιση μέτρο κάθε φορά προτού κάνω στάση. Χρειάστηκα 40 λεπτά για να ανέβω και σχεδόν δύο μέρες για να συρθώ στην επιστροφή”. Τελικά τον Πάρκερ εντόπισε ένα ελικόπτερο διάσωσης και χθες το μεσημέρι τον απομάκρυνε με ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή του ρεσάλτο των ΗΠΑ σε πετρελαιοφόρο στην Καραϊβική – «Διεθνή πειρατεία» καταγγέλλει η Βενεζουέλα
Το Καράκας τονίζει πως με την «εγκληματική ενέργεια» αυτή, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιβεβαιώνει πως «ο σκοπός πάντα ήταν να αρπάξει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας χωρίς να πληρώσει τίποτα»
Οι ΗΠΑ κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Βενεζουέλας
Ο Ζελένσκι απαντά με αντιπρόταση στο αμερικανικό σχέδιο ειρήνης: Προτείνει αποστρατικοποιημένη ζώνη και εκλογές
Στο «τραπέζι» η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ μέχρι το 2027, καμία αναφορά για την απαγόρευση ένταξής της στο ΝΑΤΟ - Τι περιλαμβάνει για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και τις εγγυήσεις ασφαλείας
REUTERS