Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σάνα Μάριν: Η νεαρότερη ηγέτης στον κόσμο μαζί με τις νεότατες υπουργούς της!

Σάνα Μάριν: Η νεαρότερη ηγέτης στον κόσμο μαζί με τις νεότατες υπουργούς της!

Αν δει κανείς την φωτογραφία με την πρωθυπουργό Σάνα Μάριν και τις τρεις κορυφαίες υπουργούς της κυβέρνησης της Φινλανδίας θα νομίζει ότι κάποιο λάθος έχει γίνει. Και οι 4 είναι νεότατες με την Φινλανδία να σπάει όλα τα ηλικιακά ρεκόρ.

Σήμερα, το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε τον διορισμό της νεαρότερης πρωθυπουργού στον κόσμο, της 34χρονης Σάνα Μάριν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Από τα 200 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας, τα 99 ψήφισαν υπέρ και τα 70 κατά του διορισμού της Μάριν στην πρωθυπουργία της Φινλανδίας, ενώ 30 βουλευτές απουσίαζαν.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, το οποίο μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.

Ποιες είναι όμως οι τρεις κορυφαίες και νεότατες υπουργοί της κυβέρνησης της 34χρονης Σάνα Μάριν;

Click4More Σάνα Μάριν: Ποια είναι η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Η υπουργός Παιδείας Λι Σίγκριντ Άντερσον είναι 32 ετών. Γεννήθηκε το 1987 και είναι η ηγέτης της Αριστερής Συμμαχίας. Είναι υπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2019.

Την ίδια χρονιά γεννήθηκε και η υπουργός Οικονομικών Κάτρι Μπίτα Ιλόνα Κουλμούνι. Και αυτή είναι ηγέτης του κόμματος του Κέντρου. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2015 και είναι και εκείνη υπουργός από τον Ιούνιο του 2019.

Η τέταρτη της παρέας είναι συνομήλικη με την πρωθυπουργό της χώρας. Η 34χρονη Μαρία Καρολίνα Οχισάλο γεννήθηκε το 1985 και είναι η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης από τον Ιούνιο. Και αυτή ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων.

Και οι τέσσερις δείχνουν ότι φυσάει άλλος αέρας στην πολιτική στην Φινλανδία και νέο αίμα μπαίνει στην κυβέρνηση και γενικότερα στα κόμματα. Αυτό που μένει να αποδείξουν είναι ότι είναι αποτελεσματικές για τον λαό τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις