Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σανγκάη: «Πέθαναν» ασθενή κορονοϊού και τον έβαλαν ζωντανό σε σακούλα – «Μην τον καλύψεις πάλι»

Σανγκάη: «Πέθαναν» ασθενή κορονοϊού και τον έβαλαν ζωντανό σε σακούλα – «Μην τον καλύψεις πάλι»

Εικόνες από τα σκληρά μέτρα για τον κορονοϊό στην Σανγκάη κάνουν τον γύρο του κόσμου εδώ και ημέρες, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό είναι τελικά το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας. Τις τελευταίες ώρες όμως ξεχωρίζουν αυτές, που δείχνουν πως ένας ηλικιωμένος θεωρήθηκε… κατά λάθος νεκρός και παραλίγο να βρεθεί στο νεκροτομείο!

Στο βίντεο, που κάνει τον γύρο των social media, φαίνονται κάποιοι υπάλληλοι των υγειονομικών Αρχών στην Σανγκάη να έχουν πάει σε ένα κέντρο φροντίδας προκειμένου να παραλάβουν το πτώμα ενός νεκρού ηλικιωμένου. Ο άνδρας έχει τοποθετηθεί σε σακούλα και οι υγειονομικοί είναι έτοιμοι να τον οδηγήσουν στο νεκροτομείο. 

Κοιτάζοντας όμως καλύτερα τον σάκο, συνειδητοποιούν ότι το άτομο που βρίσκεται μέσα είναι ζωντανό.

 «Το είδες αυτό; Είναι ζωντανός;», λέει κάποιος.

«Μην τον καλύψεις πάλι» λέει ένας άλλος.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος μεταφέρεται και πάλι πίσω στο κέντρο φροντίδας.

Δείτε το βίντεο:

Το αδιανόητο περιστατικό επιβεβαιώθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα, με τον διευθυντή του κέντρου φροντίδας και έναν γιατρό να έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Κινεζικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι συνολικά εξετάζονται έξι άτομα, ενώ ο ηλικιωμένος ασθενής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και λαμβάνει θεραπεία


 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις