Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σαντάμ Χουσεΐν: Οι τελευταίες ώρες του δικτάτορα! Η αγάπη του για την Mary J. Blidge και η κρυφή ιστορία με τον γιο του

Σαντάμ Χουσεΐν: Οι τελευταίες ώρες του δικτάτορα! Η αγάπη του για την Mary J. Blidge και η κρυφή ιστορία με τον γιο του

Μετά από αρκετά χρόνια το φως της δημοσιότητας βλέπουν λεπτομέρειες από την ζωή του Σαντάμ Χουσεΐν στην φυλακή. Ο δικτάτορας πέρασε τις τελευταίες του ώρες, κάνοντας γυμναστική, τρώγοντας μάφιν και ακούγοντας μουσική… Μάλιστα, φαίνεται πως είχε ιδιαίτερη προτίμηση στην Mary J Blige.

 

 

Τις αποκαλύψεις για τον Σαντάμ Χουσεΐν έκανε ένας φρουρός. Όπως είπε, από τις αγαπημένες του ασχολίες ήταν να κάνει στατικό ποδήλατο, το οποίο αποκαλούσε πόνι.

Στην φυλακή φρόντιζε να γλυκάνει την αναμονή της δίκης του για εγκλήματα πολέμου και 148 εκτελέσεις αντιπάλων του τρώγοντας ντόνατς.

Ενώ περίμενε τη δίκη του, τον φρουρούσαν Αμερικανοί στρατιώτες από την 551η μοίρα της Στρατονομία, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Οι υπερδώδεκα». Ένας από αυτούς, ο Γουίλ Μπάρντενγουέρπερ, είναι αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις μέσα στο βιβλίο του με  τίτλο: “Ο Φυλακισμένος στο ίδιο του το παλάτι: ο Σαντάμ Χουσεϊν, οι αμερικανικοί φρουροί του και η ιστορία που δεν έχει ειπωθεί”.

Σύμφωνα με τον φρουρό, ο δικτάτορας ήταν απίστευτα ευγενικός, ενώ περνούσε πολύ ώρα μόνος του στο κελί. Πολλές ώρες περνούσε και στον κήπο της φυλακής. Τον περιποιούνταν σα να ήταν όμορφα λουλούδια, παρά το γεγονός ότι ήταν απλά χόρτα.

Ο Σαντάμ ήταν ιδιαίτερα παράξενος με το φαγητό μιας και “έτρωγε το πρωινό του τμηματικά. Πρώτα μια ομελέτα, στη συνέχεια ένα μάφιν και μετά φρέσκα φρούτα. Αν η ομελέτα είχε κοπεί, την απέρριπτε”. Του άρεσε να καπνίζει πούρα ενώ ακούγε συνέχεια μουσική στο ραδιόφωνο… Η μουσική του αδυναμία δεν ήταν άλλη από την Mary J Blidge που όταν άκουγε τη φωνή της σταματούσε ό, τι έκανε και απολάμβανε τα τραγούδια της.

Με την πάροδο του χρόνου ο Σαντάμ έγινε φίλος με τους φύλακες του και πολλές φορές έλεγαν ιστορίες για να περάσει η ώρα.. Ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί και μία ιστορία για τον γιο του. Έπειτα από έναν άγριο καυγά μαζί του είπε στους φρουρούς ότι “ήμουν πολύ εκνευρισμένος μαζί του έτσι του έκαψα όλα τα αυτοκίνητα” αναφερόμενος στη συλλογή από Rolls-Royce, Ferrari και Porsche.

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι Αμερικανοί φρουροί του Σαντάμ θρήνησαν για τον θάνατό του, όταν εκτελέστηκε. Έστω κι αν ήταν ορκισμένος εχθρός των ΗΠΑ. “Όταν ο Σαντάμ κοιμόταν έμοιαζε μεγαλοπρεπής και ήρεμος, αλλά αν αφαιρούσες το γυαλί (όπου φυλάσσονταν) έβλεπες ένα διαφορετικό ζώο”.

Ο Σαντάμ, που κυβέρνησε το Ιράκ με βαρβαρότητα και βία για τρεις δεκαετίες, κρεμάστηκε το 2006 μετά την αμερικανική επέμβαση στη Βαγδάτη.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε