Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Γλίτωσε τη θανατική ποινή όχι όμως και την πολυετή φυλάκιση ανήλικος διαδηλωτής!

Ένας έφηβος που κινδύνευε να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή συμμετείχε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των σιιτών στη Σαουδική Αραβία, όταν ήταν παιδί, δεν θα εκτελεστεί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Μουρτάτζα Κουρέιρις, που ήταν 13 ετών όταν συνελήφθη το 2014, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ποινή που περιλαμβάνει και τον χρόνο που έχει ήδη μείνει προφυλακισμένος στη Σαουδική Αραβία. Μπορεί να ζητήσει αναστολή της ποινής του αφού εκτίσει συνολικά 8 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι είναι δυνατόν να αποφυλακιστεί το 2022.

Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούσαν τον 13χρονο ότι κατασκεύασε και εκτόξευσε βόμβες μολότοφ σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και ενός φαρμακείου, στο οποίος χρησιμοποίησε και όπλα, αφού τον είχε στρατολογήσει ένας “τρομοκρατικός” πυρήνας.

Η Σαουδική Αραβία δέχεται σφοδρή κριτική από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Απρίλιο το βασίλειο εκτέλεσε 37 άνδρες, στην πλειονότητά τους σιίτες. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ένας νέος που είχε συλληφθεί όταν ήταν 16 ετών, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Η οργάνωση αυτή, με ανάρτησή της στο Twitter δήλωσε “ανακουφισμένη” για την απόφαση να μην καταδικαστεί σε θάνατο ο Μουρτάτζα Κουρέιρις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo
Νέο βίντεο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ ενώ φουντώνουν οι φήμες για το αν βρίσκεται στη ζωή
Η δημοσιοποίηση του βίντεο είναι μια προσπάθεια να διαψευσθούν οι φήμες ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι νεκρός ή βαριά τραυματισμένος - Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πότε τραβήχτηκε το βίντεο
O Μοτζτάμπα Χαμενεΐ 11