Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Τραγωδία στη Μεδίνα, τροχαίο με 35 νεκρούς

Πολύνεκρο τροχαίο στη Σαουδική Αραβία, κόστισε τη ζωή σε 35 προσκυνητές που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Μέκκα, την πιο ιερή πόλη του Ισλάμ. Όλα έγιναν λίγο έξω από τη Μεδίνα.

Το λεωφορείο που τους μετέφερε στη Μέκκα ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα κοντά στην ιερή πόλη της Μεδίνα, στη δυτική Σαουδική Αραβία.

Ανάμεσα στους 35 νεκρούς του τροχαίου είναι Ασιάτες και Άραβες προσκυνητές. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε σε τοπικά νοσοκομεία.

Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε κοντά στην πόλη Αλ Χάλας, καθώς οι πιστοί βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Μέκκα, τον ιερότερο τόπο του ισλάμ.

Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν το μοιραίο λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες και με τα παράθυρά του σπασμένα.

Δεν είναι γνωστό ποια ήταν η αιτία που προκάλεσε τη σύγκρουση του λεωφορείου με το «βαρύ όχημα». Γίνεται όμως έρευνα από τις τοπικές αρχές.

Τον Απρίλιο του 2018, τέσσερις Βρετανοί τουρίστες σκοτώθηκαν κι άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Σαουδική Αραβία όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με βυτιοφόρο. Και τότε, τα θύματα πήγαιναν στη Μέκκα.

Τον Ιανουάριο του 2017, έξι Βρετανοί, ανάμεσά τους ένα βρέφος 2 ετών, είχαν σκοτωθεί επίσης σε τροχαίο που σημειώθηκε κοντά στη Μεδίνα, μετά το προσκύνημά τους στη Μέκκα.

Με πληροφορίες και από Guardian

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν – Νέες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Τεχεράνης και Ισραήλ
Τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν - Νέα τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου για το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
Η πυρηνική εγκατάσταση «φρούριο» στο Φορντό στο Ιράν και το μόνο όπλο που μπορεί να την καταστρέψει
Η Φορντό, βαθιά προστατευμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους στόχους για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση καταστροφής πυρηνικών υποδομών
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του IRIB, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, στην Τεχεράνη 12