Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σαράγεβο: Χαλί φτιαγμένο από 25.000 πλαστικά καπάκια!

Σαράγεβο: Χαλί φτιαγμένο από 25.000 πλαστικά καπάκια!

Τρία χρόνια, 35 εργαστήρια, 25.000 πλαστικά καπάκια και 30 τετραγωνικά μέτρα χρειάστηκαν για ένα διαφορετικό χαλί στο Σαράγεβο.

Αυτά είναι τα “συστατικά” ενός ξεχωριστού – σε σύνθεση, υφή και σχεδιασμό – χαλιού που δημιούργησαν νήπια, παιδιά και έφηβοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της οργάνωσης “Green Art” στο Σαράγεβο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, με στόχο την προώθηση της οικολογίας και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Συνολικά στην… ύφανση αυτού του ιδιαίτερου χαλιού συμμετείχαν περισσότερα από 700 άτομα, δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Άλμα Χράσνιτσα Ντερβίσεβιτς, στη διάρκεια της παρουσίασης του έργου, το οποίο θα εκτίθεται στο κέντρο της πόλης του Σαράγεβο μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019.

Στον “πυρήνα” αυτού του “μωσαϊκού” από πλαστικό, βρίσκεται το Διάστημα και, όπως είπε η επικεφαλής της Green Art, η δημιουργία εικόνων που να παραπέμπουν στα …μυστήρια του διαστήματος ήταν μια πρόκληση που τελικά επετεύχθη.

Το χαλί από πλαστικά καπάκια έχει και άλλες ιδιαιτερότητες, μία εκ των οποίων είναι ότι προσπάθησε να “συναντήσει” τα παραδοσιακά μοτίβα που αποτυπώνονται πάνω στα υφασμάτινα χαλιά.

Η Άλμα Χράσνιτσα Ντερβίσεβιτς εκτίμησε ότι ο κόσμος θα “αγκαλιάσει” το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και σημείο προσέλκυσης ξένων επισκεπτών της πόλης του Σαράγεβο.

“Προωθούμε την πολιτιστική κληρονομιά με καινοτόμο τρόπο, ως μείγμα πολιτισμού και οικολογίας. Με το συγκεκριμένο έργο θέλουμε η πόλη του Σαράγεβο να γίνει σύμβολο οικολογίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις