Κόσμος

Σαρκοζί σε Κάμερον: Για το ευρώ, βούλωστο!

"Δεν θα μας πεις τι πρέπει να κάνουμε", είπε ο Νικολά Σαρκοζί στον Ντέιβιντ Κάμερον πολύ εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Εχασες μια καλή ευκαιρία να κλείσεις το στόμα σου. Αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε η Βρετανία να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας”, ήταν η φράση που βρήκε από το στόμα του Σαρκοζί στον Κάμερον, μπροστά στους υπόλοιπους 15 ηγέτες, σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές.

Η εφημερίδα Times του Λονδίνου έγραψε για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να μπεί σε λεπτομέρειες.

Ο Κάμερον με βρετανική ψυχραιμία δεν απάντησε στο Νικολά, και επέμεινε ότι η “η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες” (των κρατών-μελών της ΕΕ), περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι είναι “προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους”.

“Υπάρχει όμως ο κίνδυνος (. . .) οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά” χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τη Δημόσια περιουσία και “κούρεμα” ως 60% θέλει η Μέρκελ – Νέα μέτρα και “κυβέρνηση τρόικας” στην Ελλάδα

Το… δώρο Μέρκελ για τη mlle Sarkozy (ΦΩΤΟ)


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Αγώνας επιβίωσης χωρίς νερό και τρόφιμα – Συγκλονιστικές διασώσεις στα ερείπια, αστυνομικοί συνελήφθησαν για λεηλασίες
3χρονο αγόρι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια 6 ημέρες μετά τον σεισμό - Αυξάνονται ο κίνδυνος για επιδημίες στη Βενεζουέλα
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Ανάλυση BBC: Από τη σύνταξη του Τρούμαν στα δισεκατομμύρια του Τραμπ – Αντιδράσεις για τα 2,2 δισ. του Αμερικανού προέδρου
«Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Τραμπ και τους προηγούμενους προέδρους - Το να κερδίζει κανείς τεράστια ποσά όσο βρίσκεται στην εξουσία μπορεί να μην είναι παράνομο, αλλά είναι ανήθικο»
Ντόναλντ Τραμπ