Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σαρώνει και τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ο κορονοϊός – Σε καραντίνα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου

Σαρώνει και τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ο κορονοϊός – Σε καραντίνα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου
Reuters Αρχείο

Σε αυτοαπομόνωση ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Ο λόγος είναι ο ναύαρχος Τσαρλς Ρέι, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Covid19.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι, καθώς και πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, έχουν τεθεί σε καραντίνα, αφού βρέθηκε θετικός στον ιό ο ναύαρχος Ρέι,  υποδιοικητής του σώματος της Ακτοφυλακής.

Το Πεντάγωνο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πολλοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί βρίσκονται σε καραντίνα, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Μια στρατιωτική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “είναι απολύτως ορθό” να συμπεράνει κανείς ότι μεταξύ αυτών είναι και ο Μίλι.

Ο Ρέι βρέθηκε θετικός στην Covid19 την Δευτέρα (05.10.2020), αφού το Σαββατοκύριακο (03 – 04.10.2020) εμφάνισε “ελαφρά” συμπτώματα.

Click4more:  “Θηρίο”… ο Τραμπ: Δεν έχει πια συμπτώματα κορονοϊού, δηλώνει ο γιατρός του

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο είχε επισκεφθεί το Πεντάγωνο για συναντήσεις με άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, τον Τζόναθαν Χόφμαν.

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν σε αυτές τις συναντήσεις ήταν και οι αρχηγοί του γενικού επιτελείου.

Όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ναύαρχο Ρέι μπήκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα και κανένα τεστ δεν έχει βγει θετικό.

Να σημειωθεί ότι η Ακτοφυλακή δεν υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας αλλά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις