Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Σαρώνει στη Λατινική Αμερική ο κορονοϊός: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Μεξικό

κορονοϊός
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Mεγάλο αριθμό ανθρωπίνων απωλειών εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία στην Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Μεξικό συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Δευτέρα (1/3) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 778 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 35.742 κρούσματα κορονοϊού. Ως αυτό το στάδιο η χώρα έχει καταγράψει επίσημα 255.720 θανάτους επί συνόλου σχεδόν 10,6 εκατομμυρίων μολύνσεων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον πλανήτη.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι θάνατοι παρέμειναν κάτω από το όριο των χιλίων και οι μολύνσεις περί το επίπεδο των 35 χιλιάδων, έπειτα από πέντε συναπτές ημέρες που ξεπέρναγαν τους 1.300 και τις 60.000 αντίστοιχα. Ωστόσο, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής συνεχίζει να πλήττεται με σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που πλέον διαρκεί πάνω από τρεις μήνες.

Μεξικό: Πάνω από 2.300 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Δευτέρα (1/3) 437 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 186.152 νεκρούς, καθώς και 2.343 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των περιπτώσεων να ανέρχεται σε 2.089.281.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη ενδέχεται να είναι υποτιμημένος: στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα στην πορεία της υγειονομικής κρίσης ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters (Αρχείου)

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις