Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Σε δημοπρασία το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο: Ένα μπουκάλι Macallan 97 ετών

Σε δημοπρασία το πιο ακριβό ουίσκι στον κόσμο: Ένα μπουκάλι Macallan 97 ετών
Φωτογραφία: Reuters

Ένα μπουκάλι ουίσκι Macallan 97 ετών θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, στις 18 Νοεμβρίου, και εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 750.000 και 1,2 εκατ. λιρών, κάτι που σημαίνει ότι μόνο ένα… σφηνάκι των 25ml θα αξίζει μεταξύ 25.000 και 40.000 λιρών.

Το Adami του 1926 είναι το παλαιότερο Macallan που έχει παραχθεί ποτέ, εμφιαλωμένο μετά από ωρίμανση σε βαρέλια σερί για έξι δεκαετίες. Μόλις 40 μπουκάλια παρασκευάστηκαν το 1986, αλλά δεν διατέθηκαν στην αγορά. Αντίθετα προσφέρθηκαν στους κορυφαίους πελάτες του Macallan ενώ κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο σε δημοπρασία σημειώνεται ρεκόρ.

«Το Macallan του 1926 είναι το μοναδικό ουίσκι που κάθε δημοπράτης θέλει να πουλήσει και κάθε συλλέκτης να αποκτήσει», δήλωσε ο Τζόνι Φάουλ(Jonny Fowle), επικεφαλής των αλκοολούχων ποτών του Sotheby’s. «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα φέρω ένα μπουκάλι σε δημοπρασία του Sotheby’s για πρώτη φορά από τότε που σημειώσαμε το ρεκόρ για αυτή τη κατηγορία πριν από τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Guardian αυτό το σπάνιο μπουκάλι ουίσκι είναι απίθανο να ανοιχτεί για κατανάλωση. Από τα 40 πολύτιμα μπουκάλια ένα μόνο έχει ανοιχτεί, ένα αγνοείται και ένα πιστεύεται ότι καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του ιαπωνικού σεισμού του 2011.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις