Κόσμος

Σε καραντίνα η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας λόγω Έμπολα

Η Αφρική πρέπει να κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπινους πόρους για να αντιμετωπίσει την επιδημία του ιού Έμπολα, που πλήττει κυρίως τρεις χώρες στα δυτικά, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ενκοσαζάνα Ντλαμίνι-Ζούμα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όταν η διεθνής κοινότητα υποσχέθηκε να παράσχει (βοήθεια), λίγες χώρες δεσμεύθηκαν να προσφέρουν ανθρώπινους πόρους», κατήγγειλε η Ντλαμίνι- Ζούμα.

«Και παρόλα αυτά αν δημιουργηθούν οι υποδομές, θα χρειαστούν άνδρες, εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας, για να εργαστούν στα νοσοκομεία αυτά και τις κλινικές», πρόσθεσε.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα ως ήπειρος για να κινητοποιήσουμε ανθρώπινους πόρους», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης.

Πριν από δέκα ημέρες από το Παρίσι η Ντλαμίνι-Ζούμα είχε ζητήσει την αποστολή περισσότερου προσωπικού υγείας για «να σπάσει ο κύκλος (εξάπλωσης) του Έμπολα».

Στο μεταξύ η υπουργός Μεταφορών της Λιβερίας Άντζελα Κάσελ-Μπους ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε εθελοντικά σε καραντίνα μετά τον θάνατο του οδηγού της από τον Έμπολα.

Την ίδια ώρα η πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχος του τομέα της Υγείας της χώρας, η Μπέρνις Νταν, που είχε τεθεί σε καραντίνα για 21 ημέρες μετά τον θάνατο του αναπληρωτή της από τον ιό, δήλωσε ότι επέστρεψε στην εργασία της.

Παράλληλα η προεδρία της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι η Γερμανία δεσμεύθηκε να αναλάβει τη διαχείριση ενός κέντρου θεραπείας για τον ιό Έμπολα που ανεγείρεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) σε μια συνοικία της Μονρόβια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κρεμλίνο για τους S-400: Πρόκειται για πολύ ευαίσθητο ζήτημα, είμαστε σε επαφή με την Τουρκία
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης πως το Κρεμλίνο θεωρεί ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί συνομιλίες αυτήν την στιγμή και για τον λόγο αυτόν η Μόσχα συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας
Κρεμλίνο
Εικόνες αποκάλυψης στη Γαλλία: Ο ποταμός Λίγηρας στέγνωσε από τον ιστορικό καύσωνα
O Λίγηρας, μήκους περίπου 1.000 χιλιομέτρων, αποτελεί τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας, ωστόσο οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βροχοπτώσεων έχουν αλλάξει δραματικά την εικόνα του
Λίγηρας