Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω… Τραμπ η Lady Gaga του Βιετνάμ!

Τραμπ Βιετνάμ
Φωτογραφία EPA

Ένα πανό κατά του Ντόναλντ Τραμπ ήταν αρκετό για τις αρχές του Βιετνάμ. Συνέλαβαν την τραγουδίστρια Μάι Χόι, την επονομαζόμενη… Lady Gaga του Βιετνάμ και την έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό!

Η Lady Gaga του Βιετνάμ έκανε το λάθος να σηκώσει πανό με προσβλητικό, προς τον Αμερικανό πρόεδρο, μήνυμα την ώρα που από μπροστά της περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μάι Χόι είναι γνωστή για τη δράση της ως υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι συμπατριώτες της, της έχουν δώσει το… παρατσούκλι Lady Gaga του Βιετνάμ.

Το πλακάτ κατά Τραμπ

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την Μάι Χόι όταν σήκωσε πλακάτ που έγραφε «σε έχω γραμμένο Τραμπ (σ.σ. ελεύθερη απόδοση του Piss on you Trump).

Αφού της πέρασαν χειροπέδες, η Χόι οδηγήθηκε στο σπίτι της από άνδρες της ασφάλειας. Οι οποίοι δεν την άφηναν επί πολλές ώρες να βγει!

«Θέλω απλά να ασκήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα. Να διαμαρτύρομαι διότι δεν συμφωνώ με όσα ο Τραμπ λέει και με όσα ο Τραμπ πράττει τώρα» δήλωσε η 34χρονη από το σπίτι της.

Όταν οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το σπίτι της, η Βιετναμέζα μουσικός προτίμησε να μην βγει διατυπώνοντας τη «μεγάλη ανησυχία της διότι μπορεί να συλληφθεί οποιαδήποτε στιγμή».

Η συνάντηση με τον Ομπάμα

Η Χόι είχε συναντηθεί με τον προκάτοχο του Τραμπ, τον Μπαράκ Ομπάμα, όταν εκείνος είχε επισκεφθεί το Βιετνάμ. Τότε οι δύο τους είχαν συζητήσει το θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της.

Η Μάι Χόι, οι συναυλίες της οποίας συχνά απαγορεύονται και δεν μπορεί να πουλά νόμιμα τη μουσική της στο Βιετνάμ, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των αρχών.

Έπειτα από τις επισκέψεις του Μπιλ Κλίντον, του Τζορτζ Ου. Μπους και του Μπαράκ Ομπάμα, αυτή, η τέταρτη κατά σειρά επίσκεψη ενός Αμερικανού προέδρου στο Βιετνάμ μετά το τέλος του πολέμου, το 1975. Θεωρείται από πολλούς το επιστέγασμα της θεαματικής επαναπροσέγγισης των δύο χωρών τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις