Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σειρήνες για ρουκέτες από την Γάζα την ώρα που μίλαγε ο Νετανιάχου – video

Σειρήνες για ρουκέτες από την Γάζα την ώρα που μίλαγε ο Νετανιάχου – video
Twitter

Σωματοφύλακες έτρεξαν και απομάκρυναν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στο νότιο Ισραήλ, όταν ήχησαν σειρήνες αεράμυνας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες από την Γάζα.

“Αποχωρήστε με ηρεμία”, είπε ο Νετανιάχου στο κοινό της συγκέντρωσης λίγο πριν οι σωματοφύλακές του τον μετακινήσουν βιαστικά έξω από την αίθουσα, έδειξε το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση που προβαλλόταν σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος Λικούντ.

Δείτε το video που αναρτήθηκε στο twitter:

https://twitter.com/DemirOsman19/status/1171528475078881280

Ο Νετανιάχου, χωρίς να τραυματιστεί, λεπτά αργότερα, συνέχισε την ομιλία του καθώς σίγησαν οι σειρήνες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας προς την πόλη Ασντόντ, όπου διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση και προς την πόλη Ασκελόν.

Και οι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας “Σιδηρούς Θόλος” (Iron Dome).

Καμία οργάνωση του παλαιστινιακού θύλακα δεν ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών.

Βόμβες Νετανιάχου! Απειλεί με προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη αν εκλεγεί και πάλι

Η κοιλάδα του Ιορδάνη είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την οποία ο Νετανιάχου “υπόσχεται” ότι θα την προσαρτήσει αν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

“Σήμερα, ανακοινώνω την πρόθεσή μου, μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, να εφαρμόσω την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη και στην βόρεια Νεκρή Θάλασσα“, δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Ραμάτ Γκαν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις