Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν – Επίκεντρο η οροσειρά Χιντού Κους

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν – Επίκεντρο η οροσειρά Χιντού Κους
Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών ΗΠΑ (USGS)

Σεισμός 6,4 βαθμών «χτύπησε» την οροσειρά Χιντού Κους του Αφγανιστάν. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν υπάρχουν θύματα.

Όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS), σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου με επίκεντρο το Χιντού Κους, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα στην ορεινή αυτή περιοχή στην οποία γίνονται συχνά σεισμοί.

Ωστόσο, άνθρωποι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ctvnews.ca.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και σε κτίρια στην Καμπούλ, η οποία απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από το επίκεντρό του, όπως και στο Ισλαμαμπάντ, την πρωτεύουσα του Πακιστάν, σύμφωνα με τα γραφεία του AFP.

Στο Αφγανιστάν σημειώνονται συχνά σεισμοί, κυρίως στην μεγάλη οροσειρά του Χιντού Κους, που βρίσκεται εκεί που συναντώνται η Ευρασιατική με την Ινδική τεκτονική πλάκα.

Ο πιο φονικός σεισμός των τελευταίων ετών στο Αφγανιστάν σημειώθηκε το 1998 και στοίχισε τη ζωή σε περίπου 5.000 ανθρώπους στις επαρχίες Τάχαρ και Μπανταχσάν.

Πιο πρόσφατα, τον Οκτώβριο, τρεις διαδοχικοί σεισμοί στην Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 1.000 ανθρώπων και κατέστρεψαν 10.000 σπίτια.

Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές στην πληγείσα περιοχή μολονότι έχει μπει ο χειμώνας.

«Θα ήταν πρώιμο να πούμε ότι έχει αρχίσει η περίοδος ανοικοδόμησης», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

πληροφορίες και από ΑΠΕ ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις