Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία – Πέρασε ο κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Νέα Καληδονία – Πέρασε ο κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμός 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε σήμερα (19.05.2023) σε περιοχή νοτιοανατολικά των νήσων Λογιοτέ της Νέας Καληδονίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Σύμφωνα με το USGS, ο ισχυρός σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) εξέδωσε προειδοποίηση για τον κίνδυνο σεισμικών θαλάσσιων κυμάτων, που είναι «πιθανό» να φθάσουν σε ακτίνα ως και 1.000 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο. Ωστόσο πλέον ο κίνδυνος πέρασε.

«Με βάση τις προκαταρκτικές παραμέτρους του σεισμού επικίνδυνα κύματα τσουνάμι είναι πιθανό ν πλήξουν ακτές σε απόσταση ως και 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρο», τόνισε το PTWC νωρίτερα σε έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο του. Κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που απειλούνται να επαγρυπνούν. Διευκρίνισε πως υπήρχε κίνδυνος για τη Νέα Καληδονία, τα νησιά Φίτζι και το Βανουάτου. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας ανέφερε πως απειλείται η νήσος Λόρδος Χάου. Στην Νέα Ζηλανδία, οι αρχές περιορίστηκαν να αναφέρουν πως ακόμη αποτιμούν τον κίνδυνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις