Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα την Τρίτη (07.05.2019) σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, USGS.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 126 χιλιόμετρα. Ο κίνδυνος να προκληθούν τσουνάμι, σεισμικά παλιρροϊκά κύματα, έχει αποκλειστεί. Η σεισμική δόνηση στην Παπούα Νέα Γουινέα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις 07:19 τοπική ώρα (00:19 ώρα Ελλάδας).

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, του Πορτ Μόρεσμπι. Σύμφωνα με τις αρχές της Παπούα Νέας Γουινέας δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Η Παπούα Νέα Γουινέα βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου η σεισμική δραστηριότητα είναι συχνή και σφοδρή.

Σεισμός 7 βαθμών είχε πλήξει τη χώρα τον Οκτώβριο, με το εστιακό βάθος να είναι μικρότερο των 40 χιλιομέτρων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν εκδώσει τότε επείγουσες προειδοποιήσεις για τσουνάμι. Η χώρα προσπαθούσε ακόμη την εποχή εκείνη να συνέλθει από τον σεισμό 7,5 βαθμών στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018, που άφησε πίσω πάνω από εκατό νεκρούς και απέκοψε πολλά χωριά από τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις