Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Σεισμός Ινδονησία: 319 οι νεκροί – Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα

Σεισμός Ινδονησία: 319 οι νεκροί – Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα

Ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Κυριακή το νησί Λομπόκ, στη νότια Ινδονησία, διπλασιάστηκε σχεδόν και ανέρχεται στους 319 νεκρούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας.

«Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 319 νεκρούς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Βιράντο (πολλοί Ινδονήσιοι έχουν μόνο επίθετο). Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 164 νεκροί.

Φονικός σεισμός 6,9 Ρίχτερ ξεκλήρισε την Ινδονησία

Ο μεγάλος σεισμός 6,9 βαθμών Ρίχτερ έπληξε την Κυριακή το πολύ τουριστικό ινδονησιακό νησί Λομπόκ.

Η σεισμική δόνηση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια, σύμφωνα με τον Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπο της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, έγινε επίσης πολύ αισθητός στο κοντινό νησί Μπαλί, τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της ασιατικής χώρας.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι –ήρθη λίγη ώρα αργότερα– προκάλεσε πανικό, με κατοίκους να σπεύδουν να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε μεγαλύτερα υψόμετρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού βρίσκονταν στο βόρειο τμήμα του Λομπόκ, μακριά από τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, στο νότιο και στο δυτικό του τμήμα.

Η Ματαράμ, η κυριότερη πόλη του νησιού, δέχθηκε βαρύ πλήγμα από τον ισχυρό σεισμό καθώς πολλά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, διευκρίνισε ο Νουγκρόχο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις