Κόσμος

Σεισμός στο Νεπάλ: Καρέ – καρέ η διάσωση του μωρού μετά από 22 ώρες στα ερείπια!

Είναι η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκινεί! Η φωτογραφία με το μόλις 4 μηνών αγοράκι, τον Σονιτ Αγουάλ το οποίο ανέσυραν μετά από 22 ώρες ζωντανό από τα ερείπια μετά τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ.

Οι διασώστες όπως θα δείτε στις φωτογραφίες συγκινημένοι δεν ξέρουν τι να πρωτοκάνουν! Το προσωπάκι του είναι γεμάτο σκόνη και χώμα.


Το Σάββατο την ώρα που χτύπησε ο σεισμός των 7,8 ρίχτερ το μωράκι ήταν στο κρεββατάκι του στην περιοχή Μουλντοκα ανατολικά του Κατμαντού. Το σπίτι ισοπεδώθηκε και ο πατέρας του άρχισε να ψάχνει κάτω από κάθε πέτρα για να βρει το σπλάχνο του.


Κάποια στιγμή οι στρατιώτες άκουσαν τις ικεσίες του για βοήθεια και άρχισαν να σκάβουν και εκείνοι μέχρι τα μεσάνυχτα οπότε και εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια. Ο πατέρας του μωρού είχα χάσει κάθε ελπίδα να βρεί το παιδί του ζωντανό. Ώσπου άκουσε το κλάμα του παιδιού.

Το πρωί της Κυριακής οι στρατιώτες επέστρεψαν και γύρω στις 10 το πρωί ανέσυραν τον μικρό Σονιτ από τα ερείπια στα οποία ήταν παγιδευμένος 22 ώρες!


Συνολικά 5.489 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων επειγουσών καταστάσεων του Νεπάλ, ενώ δεκάδες άλλοι σκοτώθηκαν στην Ινδία και στην Κίνα.
Από το σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών τραυματίστηκαν περίπου 8.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οκτώ από τα 28 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας έχουν πληγεί από την καταστροφή.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 33 ξένους η τύχη των οποίων αγνοείται. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 15 Ισραηλινοί, πέντε Καναδοί, τρεις πολίτες του Μπανγκλαντές και τρεις Γάλλοι.

Επιστροφή στην Γαλλία για επιζώντες

Μία ειδική πτήση με 206 επιζήσαντες του σεισμού–οι περισσότεροι Γάλλοι– που σημειώθηκε το Σάββατο στο Νεπάλ, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 5.500 ανθρώπους, προσγειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ρουασί της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Airbus A350 προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 06:45 ώρα Ελλάδος μεταφέροντας 206 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και 26 τραυματίες. Σχεδόν όλοι είναι Γάλλοι με εξαίρεση περίπου 15 υπηκόους Ελβετίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας.
Παράλληλα, ένα δεύτερο αεροσκάφος από τη Γαλλία, μεταφέροντας 20 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και περίπου 100 εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας, έφθασε σήμερα το πρωί στο Κατμαντού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η πρώτη πτήση από τη Γαλλία με ανθρωπιστική βοήθεια–25 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και 55 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις– προσγειώθηκε χθες Τετάρτη στην πρωτεύουσα του Κατμαντού.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση είναι ένας 45χρονος Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στη Σομαλία
Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε τον εκλογικό χάρτη της Λουιζιάνα, «χτύπημα στη φυλετική ισότητα»
«Ένας νόμος γραμμένος με το αίμα, τον ιδρώτα και τις θυσίες των Αμερικανών για να εμποδίσουν τις φυλετικές διακρίσεις, για άλλη μια φορά αποδυναμώνεται», ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ
Το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον
Στα 119,71 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από το 2022, εκτοξεύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη, ότι σκοπεύει να διατηρήσει τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν μέχρι το καθεστώς να πει «ναι» σε μία συμφωνία που θα απαντά στις ανησυχίες των ΗΠΑ
The Rishiri Galaxy, an oil and chemical tanker sailing under the flag of Panama, is docked at the Texas City docks next to the Marathon Galveston Bay Refinery shortly after U.S. President Donald Trump announced a 60-day waiver of the Jones Act shipping law, in Texas City, Texas, U.S. March 18, 2026. REUTERS/Antranik Tavitian